– Nå gjelder det å holde på optimismen

– Koronaviruset påvirker oss alle, enten vi er fattige eller rike. Det beste vi kan gjøre nå er å jobbe hardt med studier eller på jobb, sier Neha Ikram (20) , president for FN-studentene Norge.

– Det blir nok bedre om ikke så lenge. Nå gjelder det å holde på optimismen, sier hun til Utrop. 

FN-studentene Norge jobber for å skape interesse for og debatt om De forente nasjoner (FN) og internasjonale spørsmål.

 – Vi skal øke forståelsen for årsaker og sammenhenger i internasjonal politikk. Ikke minst skal vi bidra til positive holdninger til solidaritet og internasjonalt forpliktende samarbeid. Vi jobber for at flere skal bli engasjert innenfor menneskerettigheter og er opptatt av å fremme FNs 17 bærekraftmål, sier Ikram. 

Hjemmestudier går helt fint

Selv går Neha på linjen for internasjonale studier ved Bjørknes Høyskole. Det er et fulltids nettstudium, så for henne er det ikke uvant å ha hjemmekontor i disse korona-tider.

– Det går helt fint med nettstudier. Men det er veldig mange innleveringer av essays denne våren, sier hun.

Stoppet av koronaen

Ikram forteller at FN-studentene Norge egentlig skulle ha et stort seminar om menneskerettigheter i Oslo denne våren – med representanter fra flere ulike ambassader og organisasjoner til stede. Koronaen satte en effektiv stopp for seminaret.

Voyage of Creation med designerne i fremste rekke og modellene bak.Foto: OH Studio.

Nå håper hun å kunne arrangere moteshowet Voyage of Creation i august eller september, grunnlagt av henne selv i fjor. Opplegget blir det samme som ifjor: Neha og hennes medhjelpere henter inn ulike designere fra Pakistan og Norge. Etnisk norske og somaliske modeller viser klærne på cat-walken.

Bygger skoler i Pakistan

– Det er viktig at de ikke bruker pakistanske modeller til å vise de pakistanske klærne. Stikkordet for Voyage of Creation er mangfold.

Pengene de får inn på Voyage of Creation går til en organisasjonen The Citizens Foundation (TCF)  Norway som bygger skoler i Pakistan og hjelper mindre priviligerte barn med utdanning.

– TCF er idag en av den største organisasjonen i Pakistan innen for feltet utdanning, opplyser Neha-

Hun er usikker på når moteshowet vil finne sted. Som alle andre gleder hun seg til det blir normale tilstander i Norge.

– Hvis koronaen er et avsluttet kapittel etter sommeren, kommer det til å stå mange slike arrangementer i kø. Vi vil avpasse vårt slik at det ikke kolliderer med andre, sier hun.