Marian Hussein (SV) innstilt til plass på Stortinget

Marian Hussein er stortingsrepresentant for SV.
Foto: Ram Gupta
Marian Hussein (34) kan bli første faste stortingsrepresentant med afrikansk bakgrunn.

Marian Hussein fra Gamle Oslo er innstilt som nummer tre av 35 kandidater på Oslo SVs stortingsliste, bak Andreas Sjalg Unneland (nummer to) fra Grünerløkka og Kari Elisabeth Kaski fra Bjerke bydel (øverst på lista).

Et flertall på fire innstilte Unneland på 2. plass og Hussein på 3. plass, mens et mindretall på to innstiller Hussein på 2. plass og Unneland på 3. plass.

Andreplassen regnes som en sikker plassering for å få fast plass på Stortinget.

– Gode muligheter for Hussein

Andreas Tangen Borud, leder av nominasjonskomiteen i Oslo SV,  sier imidlertid  i en pressemelding at Hussein har gode muligheter for en stortingsplass selv om hun er rangert som nummer tre på listen:

– I forrige valg økte SV fra ett til to stortingsmandater fra Oslo. Nå viser målingene at vi ligger an til tre mandater, og komiteen tar utgangspunkt i at de tre øverste plassene på lista ligger an til fast stortingsplass.

Marian Hussein

Marian Hussein, Gamle Oslo, er født i Somalia og kom til Norge da hun var ti år gammel. Hun har vokst opp på Stovner. Hussein er vernepleier og har blant annet jobbet som pleieassistent, miljøterapeut, forskningsassistent, i førstelinjen i NAV og barnevernstjenesten. Hun har møtt som vara på Stortinget i inneværende periode, leder SVs inkluderingsutvalg, har sittet i bydelsutvalget i Gamle Oslo og sitter i SVs programkomité.

Intervjuet 35 kandidater

Andreas Tangen Borud, leder av nominasjonskomiteen i Oslo SV, forteller at de har intervjuet 35 kandidater.  

– Vi har fått veldig mange innspill fra lokallag og medlemmer i partiet, vurdert over 80 navn og gjennomført intervjuer med 35 kandidater, forteller Borud.

35 prosent med minoritetsbakgrunn

Komiteen har jobbet ut fra et mandat som sier at listen skal være balansert med hensyn til blant annet minoritetsbakgrunn, kjønn, alder, geografi og bakgrunn fra fagbevegelsen og miljøbevegelsen.

– 35 prosent av de innstilte kandidatene har minoritetsbakgrunn. Fagbevegelsen og miljøbevegelsen er representert høyt på lista og aldersspennet går fra 20 til 76 år, forteller Borud.

Assad Nasir nr. 6 på lista

Assad Nasir.
Foto : Privat

Som nummer seks på lista finner Assad Nasir (35) fra Alna bydel. Nasir er lærer på Mailand videregående skole i Lørenskog. Han har skrevet flere bøker og har vært journalist og spaltist i blant annet Utrop. Han er vara til Oslo bystyre, og sitter i flerkulturelt utvalg i Norske Pen. Nasir har vært aktiv i Elevorganisasjonen og Operasjon Dagsverk.