Julia er Årets bankende hjerte i Asker

Årets bankende hjerte håper Utlendingsnemnda ombestemmer seg, og lar Mustafa Hasan få opphold i Norge. – Det hadde vært helt meningsløst å sitte på sidelinjen og se dette skje med noen jeg er så glad i, sier prisvinner Julia Lysgaard Shirazi til Asker og Bærum Budstikke.
Foto: Privat
– Det føles ikke som dette går på bekostning av noe. Det er dette jeg vil bruke tiden min på. Du tar deg tid til dem du er glad i, sier Julia Lysgaard Shirazi (30) til Asker og Bærum Budstikke.
574Shares

Shirazi har fått utmerkelsen Årets bankende hjerte for sin utrettelige kamp for at 18 år gamle Mustafa Hasan skal få bli i Asker og Norge. Det er leserne av Budstikka som har stemt henne frem.

Mor og storesøster

Abdel Hasan får bli i Norge, Mustafa Hasan må ut 18. januar. Brødrene sier til avisen at de ser på Julia som en ansvarlig  mor og en kul storesøster. 

I et intervju med Budstikka forteller Mustafa og storebroren Abdel om et langt og godt vennskap med Julia Shirazi. Hun har i mange år vært den de har valgt å ringe til, når alt har sett som mørkest ut.

Kampen for Hasan-barna

Siden det endelige vedtaket om utvisning av Mustafa ble fattet 16. november, har Shirazi arrangert støttemarkering for Mustafa utenfor Stortinget, skrevet flere artikler, oppdatert de nær 4.000 medlemmene av Facebook-gruppen «Kampen for Hasan-barna», og samlet inn nær 750.000 kroner til å dekke Mustafas advokatutgifter til en siste runde i rettssystemet.

– Julia er et av de mest fantastiske og hjertevarme menneskene i livet mitt. Hun gir alt av seg selv, uten å forvente å få noe tilbake. Hun fortjener virkelig å få denne prisen, sier Mustafa.