– Jeg er heldig som bor i Norge

– Det er så utrolig mange land som ikke har et utdanningstilbud for kvinner, og det gjør meg sint, sier Stephany La Rosa som opprinnelig kommer fra Venezuela.
Foto: Privat
Stephany La Rosa (18) sikter mot å bli Miss Norway på 12 cm høye hæler. – Men dette er først og fremst en personlighetskonkurranse, bedyrer hun og forteller at hun er leksehjelp for flyktninger gjennom Røde Kors.

Stephany kommer opprinnelig fra Venezuela, men flyttet til Nordmøre sammen med mor og sin norske stepappa da hun var fem år gammel, leser vi i Tidens Krav.

Utdanningstilbud for kvinner

Etter hvert som hun har blitt eldre har hun tenkt stadig mer på hvor heldig hun er som bor i Norge, forteller hun til avisen.

– Det er så utrolig mange land som ikke har et utdanningstilbud for kvinner, og det gjør meg sint. Jeg mener at alle barn skal ha like muligheter uansett hvilket kjønn de har, og det ønsker jeg å jobbe for på de måtene jeg kan.

Må skaffe sponsorer

Det er gått tre uker siden Stephany fikk beskjed om at hun er plukket ut til å være  med i konkurransen om å bli Miss Norway. Nå gjelder det å skaffe sponsorer. Hun må også sette av tid til veldedig arbeid, dersom hun skal komme seg videre til semifinalen i mars. Hun har allerede startet som leksehjelp gjennom Røde Kors.

– Det handler ikke bare om å være vakker på utsiden, men også på innsiden, sier Stephany.

Stressa for høye hæler

Den største utfordringen er nesten at hun må venne seg til å gå med 12 cm høye hæler.

– Det er kanskje det jeg er mest stressa for, sier Miss Norway-kandidaten fra Gjemnes.

Miss Norway blir sendt direkte videre til en av de største skjønnhetskonkurransene på kloden; Miss Universe som hvert år avholdes i USA. Norge kan bare skilte med én Miss Universe opp gjennom årene;  Mona Grudt som vant tittelen i 1990.