Startet egen bedrift under pandemien:

Erobrer Oslo med empanadas

Empanadas-bestilllingene renner inn til Romania Yanarello (25) og Nicolás Peranic (28) . – Livet har satt denne muligheten foran oss, og vi må ta den, sier Peranic til godt.no. 
Foto: Åsa H. Aaberge. VG/Godt.no
Da det argentinske paret ble permittert fra jobbene sine i Oslo, strakk ikke pengene lenger til. Løsningen ble å starte eget firma de kunne drive hjemmefra.

Nå selger Romania Yanarello (25) og Nicolás Peranic (28) empanadas i bøtter og spann, forteller godt.no.

Stod uten penger

Hun er konditor, han er kokk. Til vanlig jobber de på fine dining-restaurantene A’laise og Maaemo i Oslo. De har bakgrunn fra kjøkken på luksushoteller og Michelin-restauranter i Argentina, Danmark og Norge. Da de ble koronapermitterte, hadde de ikke nok penger hverken til å leve av eller å betale husleien.

Bestillingene renner inn

Løsningen fant de i empanadas; et brød eller en deig med fyll som de lager og selger fra leiligheten sin. Empanadas er vanlig både i Sør-Amerika og Sør-Europa og den lages i alle mulige varianter. Oppskriftene til «De Mi Tierra» skal være argentinske, men med skandinaviske smaker.

De kalte den lille bedriften «De Mi Tierra» – Fra mitt land –  og etter litt selvreklame på sosiale medier, begynte bestillingene å renne inn.

Gjør alt selv

Valget falt på empanadas fordi dette var noe paret selv hadde lyst på, men ikke fant noen steder. Dermed måtte de lage dem selv og etterhvert kom ideen om å lage til andre også.

– Vi begynte å selge fordi vi tenkte at det kanskje var andre argentinere som ville ha. Men det som er overraskende er at flere nordmenn vil ha, forteller Yanarello til godt.no.

Yanarello og Peranic gjør alt selv – fra å stemple esker og lage deig, til markedsføring på sosiale medier og levering. Ferske empanadas leveres med buss, T-bane, til fots og sykkel rundt i hele byen, skriver godt.no.

Peranic står for oppskrifter og levering, Yanarello for konseptutvikling og sosiale medier.

Vokst seg ut av leiligheten

Nå har empanadas-bedriften snart vokst seg ut av leiligheten. Paret har takket ja til kjøkken og utsalgssted i Via; – et nytt konsept med kontorlokaler, spisesteder og food court som åpner i Vika i august.

Selv om empanadas-businessen har fått bein å gå på vil paret beholde jobbene sine. Ved å selge empanadas alene tjener de ikke nok.

Romania Yanarellog og Nicolás Peranic kommer begge fra Buenos Aires. Begge hadde en drøm om å satse på en karriere i matbransjen. Drømmen brakte dem til Skandinavia, først Danmark og så Norge. Drømmen brakte dem også sammen: det var først da de kom til Norge at de møttes og ble et par.

Vafler og brunost

– Jeg elsker Norge. Jeg følte meg så bra med en gang jeg kom hit, sier Romania Yanarello. Hun beskriver Oslo som en rolig, fin by de føler seg komfortable i.

– Folk er snille. I København er det med kompetitivt, her er folk i restaurantbransjen hyggelige. Vi føler det er plass til oss her. For at vi kan vokse, sier hun.

De tror og håper Oslo kan bli en mathovedstad på linje med København i nær fremtid.

Begge lærer norsk og nyter å utforske norsk matkultur. De har kjøpt både vaffeljern og blitt glad i brunost. Nå har de altså introdusert mange nordmenn for sitt hjemlands empanadas.

– Livet har satt denne muligheten foran oss, og vi må ta den, sier Peranic til godt.no.