Unge Faiza i front for koronavertene


Foto: Privat
– Dere har stått helt fremst i kampen mot korona, uten dere hadde vi ikke klart denne pandemien, sa Oslo-byråd Omar Samy Gamal (SV) til koronavertene på Sagene. 20 år gamle Faiza Aden har koordinert det viktige arbeidet sammen med Warsame Isse.
372Shares
– Det har vært en fin erfaring, sier Faiza da Utrop snakker med henne.
Koronavertoppdraget er nå avsluttet. Helt siden mars har 28 ungdommer i “staben” hennes stått på  i kampen mot viruset. Faiza har satt opp arbeidslister og sørget for at det alltid var fire – seks ungdommer på vakt. Oppgavene var å besøke steder der barn og unge samler seg for så høflig å minne dem om smittevernreglene.

Måtte si ifra til voksne

Ungdommene har vært ansatt i bydel Sagene og Ung Samvirke som har betalt for koronainnsatsen.  I påsken ble de  leid inn av Sagene Idrettsforening som ville ha dem til å patruljere Voldsløkka idrettsanlegg noen timer hver dag. Klubben var bekymret for at mange ville bruke banene selv om det ikke var lov ifølge koronarestriksjonene.

En periode kunne ingen bruke idrettsanleggene, andre uker hadde bare personer under 20 år lov til å trene der. Uansett dukket det alltid opp noen voksne.

– Å holde Voldsløkka tom for folk har vært det vanskeligste. Vi måtte nesten daglig jage bort voksne personer. Mange kom tilbake neste dag, forteller Faiza. – I tillegg til patruljeringen plukket vi også søppel på løkka. En gang måtte vi rydde opp etter 200 russ som kom og knuste flasker på kunstgresset.

Avslutning for koronavertene

Faiza kom til Norge fra Somalia da hun var 14 gammel. Etter å  ha fullført videregående, har hun hatt fri det siste året. Det passet henne derfor bra å være leder for koronavertene. Til høsten ønsker hun å studere, men vet ikke sikkert hva ennå.

Forrige fredag inviterte Sagene IF koronavertene til avslutning for å takke dem for innsatsen. Koronavertene fikk attester for jobben de hadde gjort, de ble servert indisk mat og en egen DJ stod for musikken. Byråd Omar Samy Gamal (SV) kom på besøk for å gi en hyllest til de flinke ungdommene.

Foto: Janina Lauritzen /Sagene Avis

 

Hyllest fra byråden

– Vi har vært gjennom kanskje den mest spesielle tiden vi kommer til å oppleve. Hadde noen sagt at vi kom til å ha én meters avstand og koronaverter, hadde jeg trodd de var gærne. Likevel har tida fått ut noe av det beste i oss.

Når vi blir utfordret, kommer noen gang det verste i oss frem og noen ganger kommer det beste, påpekte byråden ifølge Sagene Avis som dekket begivenheten. Gamal mener ungdommene har vist noe av det beste som finnes i Oslo-folk.

– Vi tar vare på hverandre og vi finner løsninger på problemene. Dere har stått helt fremst i kampen mot korona, uten dere hadde vi ikke klart denne pandemien. Dere unge har stått fremst i hele byen og sørget for at vi kommer oss gjennom dette. Så fra innerst i hjertet mitt – tusen takk. Nå begynner det å åpnes igjen, vi er helt i innspurten. Og det er den siste runden som teller. Dere gjør Oslo stolt, vi kommer ikke til å glemme det.