Advokat Farooq Ansari fikk hederspris

Farooq Ansari under prisutdelingen 18.november.
Foto: Privat
Farooq Ansari ble tildelt en pris som går til en advokat som har bidratt til å bevare, befeste og utvikle en fri og uavhengig advokatstand.

Under Advokatforeningens årstalearrangement 18.november, ble Oslo-advokat Farooq Ansari tildelt Niels og Dina Espelands legat, en pris som går til en advokat som har bidratt til å bevare, befeste og utvikle en fri og uavhengig advokatstand, skriver Advokatbladet.

Takknemlig 

– Jeg takker både for den fine gaven og de fine ordene. Og så vil jeg takke hele jurist-Norge som har gitt meg mulighet til å yte den hjelpen som jeg ikke hadde hatt mulighet til å yte andre steder, sa Ansari.

Ansari fortalte at foreldrene hans kom til Norge fra Pakistan på 1970-tallet, verken moren eller faren har tatt høyere utdanning.

– Og i dag står jeg her blant fantastiske mennesker som har gjort ekstremt mye i livet sitt, og jeg takker både mine foreldre og alle mine venner og samarbeidspartnere og mentorer – særlig Marius Gisvold, som tok meg inn i varmen før jeg var ferdig på studiet – som har hjulpet meg med å komme dit jeg er i dag, sa Farooq Ansari.

Lavterskeltilbud

– Årets vinner er en sosial entreprenør og stifteren av et advokatfirma som driver annerledes enn mange andre; et lavterskeltilbud i Schweigaardsgate med lave kostnader, og rettshjelp ytes individuelt og kollektiv til interessegrupper, som organisasjoner som fremmer integrering og kvinners rettigheter, sa prisutdeler Berit Reiss-Andersen.

Ansaris firma har fokus på rettsspørsmål som kan være særlig aktuelle i innvandrermiljøer, som arveoppgjør i Pakistan eller arbeidsgivers ansvar for å undersøke om arbeidstakerne har gyldig arbeidstillatelse.

– Jeg er glad for at vi kan tilby både fri rettshjelp og annen type hjelp til mennesker som trenger det. En av de viktigste tankene og det som har drevet meg, er at behovet for rettshjelp er så enormt. Man forstår det ikke før man er ute blant folket. De aller fleste vet kanskje ikke at de har behov for rettshjelp engang, sa Ansari.

Les mer på advokatbladet.no