Verdensmester Cecilia Brækhus møtte ungdom på Stovner

Bokseverdens superstjerne Cecilia Brækhus møter ungdommer fra Stovner Bokseklubb
Foto: Natasza Bogacz
Fremtidige boksetalenter ble starstruck da de møtte superidolet og boksestjernen Cecilie Brækhus.

– Jeg begynte å trene da jeg var fjorten, og jeg ble veldig fort god. Boksingklubben ga meg ikke bare opplæring i idretten, men først og fremst et trygt og støttende miljø.

– Det var det som gjorde meg god, fortalte verdensmesteren til Stovnerungdommene som stilte opp på dialogmøtet med spennende rollemodeller denne uken.

Fulgte magefølelsen

Den norske boksingstjernen fortalte at hun ble adoptert fra Colombia da hun var to og et halvt år gammel, og vokste opp i Sandviken i Bergen. Å trene proffboksning var nokså spesielt for den lille jenta. At proffboksing på den tiden var forbudt i Norge, gav et ekstra kick.

Motgangen gjorde meg sterkere.

– Motgangen gjorde meg enda mer sta og sterk. Hele tiden spurte jeg meg selv: Er jeg tøff nok til å følge magefølelse? Og det lønte seg hver gang jeg gjorde det, sa Brækus.

Hun kom med mange oppmuntrende ord til de fremmøtte ungdommene. Hennes største ønske var at alle kan få det samme fritidstilbudet som hun selv hadde da hun var ung.

First Lady

Flere ungdommer fra Stovner Bokseklubb var møtt frem for å treffe selveste First Lady Brækhus. Og de jublet over talen som hun holdt for dem. Etter møtet fikk alle ta bilder med sin største rollemodell.

Brækhus var imponert over hvor mange jenter det som trener boksing på Stovner.

Uvirkelig

– Ungdommene syntes det var kult å få møtt henne og ta bilder med henne, sier Hina Zaidi, boksetrener fra Stovner Bokseklubb

– For meg var det nesten litt uvirkelig at hun plutselig stod på Stovner og tok seg tid til å prate og ta bilder med oss. Det betydde mye for meg personlig, og også for ungdommene. Hun virker som en god rollemodell med beina planta godt på jorda. Hun sa at vi var en av bokseklubbene i Norge med høyest jenteandel. Det gjør meg som jentetrener i klubben veldig stolt, sier Zaidi.

Det var Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg som hadde tatt initiativet til dialogmøtet på det lokale Deichmanske bibliotek.