NRK inviterte til snikdebatt med Document-redaktør

Marian Hussein vil ikke bidra til å normalisere rasisme.
Foto: Ram Gupta
SV-politiker Marian Hussein ble invitert til debatt med blant annet Hans Rustad, redaktør i Document.no uten at Hussein var klar over det.
421Shares

– NRK informerte meg ikke om at Rustad skulle delta, og når jeg selv ble tipset om at han skulle delta konfronterte jeg NRK med det. Da svarte de at han hadde kommet med sent i programmet. Likevel skulle NRK ha meg til å kommentere det segmentet hvor Rustad deltok, sier Hussein til Utrop.

Hun takket nei til å stille opp på programmet.

– Jeg hadde forventet at NRK ikke alltid setter oss som er utsatt for hat i en posisjon hvor vi enten vi må være med å normalisere rasismen, eller være de som setter strek og sier nei, skriver Hussein i et innlegg på Facebook.

– Programlederen sa at han ville sette fokus på det han kalte «den polariserte debatten». For NRK er dette sikkert en spennende, teoretisk diskusjon. For meg handler det om mitt grunnleggende menneskeverd. Jeg fortalte programleder at for meg så dreier det seg om et liv der de som Rustad inspirerer til hat truer folk som meg. Vi får ikke puste, vi må leve med frykt. Tiden er ute for at de som som ikke trues av høyreekstremister snakker om «polarisert debatt». Dere må velge side – når du velger å gi plass til rasismen, stilner du stemmene til oss som blir truet av den, sier hun videre.