Flerkulturelle Furuset blir miljøforbilde

Fokuset for en fremtidig utvikling på flerkulturelle Furuset må være miljøvennlig, hevder medlem i bydelsutvalget i Alna Arbeiderparti, Vidar Noreng.
Foto: Elizete Fonseca Lima
For å komme fram til en miljøvennlig byutvikling, har FutureBuilt holdt en arkitektonisk konkurranse om den framtidige utviklingen av bydelen.
0Shares
13. januar ble 14 ulike forslag stilt ut på Furuset senter i regi av byutviklingsprogrammet FutureBuilt, et tiårig program med en visjon om å utvikle klimanøytrale og miljøvennlige byområder. Målet er å realisere 25-35 forbildeprosjekter, der et av disse prosjektene er Furuset senter.

Utstillingen viste hvordan Furuset, en av Oslos mest mangfoldige bydeler, kan se ut om 20 år. Byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H) uttalte i åpningstalen sin at utfordringen ikke bare handler om klima, miljø, jobb og forflytning, men at det gjelder også å vise handlingsevne.

– Furuset skal utvikles til å bli et forbildeområde og et godt sted for det flerkulturelle Oslo, sa Fredriksen. 
Fokus på bærekraft
Forslagene blir vurdert av en jury før en vinner skal kåres.
– Vi skal bedømme hvilke oppgaver arkitekten har tatt for seg. Her er det viktig å se på om arkitekten har oppfylt kriteriene som ble satt og hva som gir en bærekraftig utvikling i framtiden, sier juryrepresentant Vidar Noreng til utrop.no