Fra Skavlan til Trondheimsfestival

 
foto: Wikimedia Commons
Albumaktuelle Laleh Pourkarim (bildet) er booket til Olavsfestdagene i sommer.
0Shares

Svensk-iranske Laleh har vært kjent i vårt naboland helt siden debuten med sitt selvtittulerte album for sju år siden. Likevel lot det store norske gjennombruddet vente på seg til i vinter. En opptreden med singelen “Some Die Young” på Skavlan var utløsende for suksessen som har sett henne holde til på toppen av salgslistene siden.

Selv har Laleh hatt en tøff barndom som flyktning. Hun kom seg ut av Iran, og bodde blant annet i Hviterusslands hovedstad Minsk, før hun ankom Sverige. 30-åringen fikk et karrieremessig løft i 2011 da hun deltok i den svenske utgaven av Hver gang vi møtes, skriver adressa.no.

Storfornøyd

Jens Storli, programsjef i Olavsfestdagene, sier seg veldig fornøyd med å ha booket henne til konsert 1. august.

– Laleh er en etablert artist, men det er først nå hun har nådd ut til bredden og det er veldig artig for oss at hun har blitt så populær i Norge, sier Storli til adressa.no.

Liker Sting og Leonard Cohen

Lalehs foreldre flyktet Iran da hun var ett år. Faren hennes Houshang Pourkarim, var en kjent samfunnsengasjerte forfatter, artist og journalist i hjemlandet.

I sine engelskspråklige sanger hevder Laleh at hun i stor grad er inspirert av grupper og artister som The Police og Sting, med sin blanding av reggae og new wave rock. Overfor Svenska Dagbladet innrømmer også hun sin store beundring for Leonard Cohen.

– Jeg bruker å spøke om at Leonard er faren min. Jeg synes det er sprøtt å ha så mye følelser for noen som ikke eksisterer, konstaterer hun.