Tajik overværer skolekonsert

Foto: Arkiv.
Fredag ble Hadia Tajik (bildet) utnevnt til kulturminister. I morgen besøker hun Kampen skole for å overvære sin første skolekonsert.
0Shares

Superiopera – og mysteriet med den magiske musikkeliksiren, er et bestillingsverk fra Rikskonsertene til komponist Knut Sævik. 

Superiopera hadde verdenspremiere på Lakkegata skole i forrige uke, og turnerer skoler på Grünerløkka og i Gamle Oslo denne måneden. Tema for produksjonen er hvordan vi møter det fremmede. Forestillingen går av stabelen tirsdag 25. september, kl. 09.30.

 
Foto : Lars Opstad

Angår alle barn

Skolekonsertene til Rikskonsertene angår alle barn på alle skoler i hele landet. Rikskonsertenes direktør Turid Birkeland sier til rikskonsertene.no at hun gleder seg til å vise den nye kulturministeren hva man driver med.

– I min første sesong som direktør for Rikskonsertene er vårt mål krystallklart: Å sørge for konsertformidling for landets viktigste publikummere; barn og unge.

OM SKOLEKONSERTENE

Alle barn, på alle skoler, får oppleve to skolekonserter, hvert år, uansett om de bor i storby eller på den ytterste nakne øy i Norge. Alle får komme, og det er gratis inngang, uansett om skolekonserten spilles i gymsalen, samfunnshuset eller i operaen.

Skolekonsertordningen er del av Den kulturelle skolesekken, og et samarbeid mellom fylkeskommunene og Rikskonsertene, på oppdrag fra Kulturdepartementet.