Nordmann blir sangstjerne i Chile

Herjer i chilensk sangkonkurranse: Trygve Nystøyl (avbildet lengst til venstre) er en av årets fire finalister i Chiles versjon av The Voice.
Foto: Skjermdump/13.cl
Norske Trygve Nystøyl er en av fire som kan vinne Chiles versjon av The Voice.

– Teamet til Álvaro López, med nordmannen Trygve Nystøyl overrasket publikum og dommerne med en kraftfull versjon av INXS-klassikerne ‘Never tear us apart’, en låt som var valgt ut av manageren hans, skriver radiokanalen Bio-Bio på sine sider.

Nystøyl bor i Vina del Mar. Han gikk til finalen for noen uker siden. Nå skal konkurrere mot tre andre for å vinne hele sangkonkurransen. 

Fra Møre til chilensk storby
Han kommer opprinnelig fra Hakkallestrand i Vanylven. Han flyttet til Chile for 13 år siden. Grunnen til at han ikke kom tilbake til Norge, var en kvinne.

– Jeg ble forelska, og flyttet, sier han til NRK.

På spørsmål fra det chilenske kjendisnettstedet Publimetro sier han at Elvis er den artisten som har inspirert ham mest. 

– Han er det store idolet, men jeg ønsker å være som han eller noen andre. Jeg ønsker å være en artist med eget særpreg. Jeg er heller ingen stor skuespiller, så jeg vil være meg selv på scenen, sier han.

Tidligere har Nystøyl jobbet på en offshore-båt, og det siste året har hos en skipshandler. Men nå som han har blitt sangstjerne, er det lite tid til jobb

– Etter å ha deltatt på The Voice Chile, så håper jeg å kunne fortsette å jobbe med musikk, sier Nystøyl til NRK.

Får fans
Nystøyl har også rukket å få mange fans gjennom sine opptredener. En kikk på Facebookveggen hans viser oppmuntrende kommentarer på både spansk og norsk:

Gratulere du e fabelaktig go, ditta vinne du.

Eres seco! (du er helt rå).

Finalen går senere i løpet av måneden på Canal 13.