Mat her og der med Yousef: Far East Restaurant

CHOP SUEY SISTAH: Tinashe kalte seg en pad-thai-girl, men var egentlig mest gira på min chop suey.
Foto: Skjermdump av video / Christin Aronsen
Pad-thai-Tinashe er månedens gjest og stedet er Far East restaurant, som ikke er så veldig langt øst, men midt i smørøyet av Oslo Sentrum. Rett borti høgget for Gunerius senter finner du den folkekjære mafiabossen Mr. Hong.
90Shares

Komikeren Yousef Hadaoui er mest kjent som programlederen i “Svart Humor”. Nå er han også matspaltist i Utrop.

Noen dager er bedre enn andre. Denne dagen var ekstra chill fordi vietnamesisk mat fra Far East stod på menyen. Eller er maten egentlig kinesisk men tilberedes av vietnamesere? Vet ikke jeg, det er sikkert en miks. Det jeg vet, er at Hung AKA. Mr. Hong er den artigste verten du kan møte på i restaurantbransjen.

Jeg husker første gang jeg møtte han: Jeg skulle bare ta meg en matbit i sentrum da jeg ble servert av den sprøe vietnameseren fra Rykkin. “SCHMÆKK!”
Meny smalt i bordet. Jeg skvatt som faen!?

– “Domææ” du er han morsomme fra NRK jo… jeg vil være med! Jeg kan spille mafiaboss!!, sier Mr. Hong.

Det var love at first sight. Jeg så øyeblikkelig for meg han som en del av «Svart humor gjengen» Han er en fantastisk karakter med masse humor og selvironi. Mr. Hong går aldri ut døra uten solbriller på og en svær villsvin-tann rundt halsen.

FOLKEKJÆR MAFIABOSS: Mr. Hong har spilt mafiaboss i “Svart Humor” og “Corona Cartel”. Foto: Christin Aronsen

Seks måneder senere sto han på filmsett i bar overkropp med hagle i hånda. Den folkekjære mafiabossen Mr. Hong ble til! Men nok om Mr. Hong for en stund .
Du kan glede deg til «matspalte snutten» blir lagt ut, fordi Mr. Hong kan ikke beskrives, han må oppleves!

Tinashe AKA. Pad thai-girl

Månedens matspalte-gjest var Tinashe Williamson. Å spise med Tinashe var chill. Hun er kul og morsom. Selv om hun tok over styringa og endte opp med å intervjue meg, så var det god stemning.

Tinashe kalte seg selv for “pad thai girl” og bestilte pad thai som hun alltid gjør. Det liker jeg, fordi jeg bestilte biff chop suey som jeg alltid gjør.

“DU BARE FLIPPER BURGERNE?”: Tinashe ler av meg fordi jeg sa at jeg er god på å lage burgere. Hun synes ikke det teller når man kjøper ferdiglagde karbonader og griller dem.
Foto : Skjermdump av video / Christin Aronsen

Ække “oyster” en fisk???

Jeg bestiller alltid nummer 19; stekte nudler med biff. En kulinarisk opplevelse. Jeg føkkings elsker nummer 19. Den har alt jeg trenger… grønnsaksblanding med brokkoli, bambus, gulrot stekt i panne med nudler og biff. Fyfaen for et måltid! Sausen er himmelsk.

Jeg spurte hva sausen inneholdt og Mr. Hong svarte “Oyster” og no andre greier. Husker ikke helt, fordi jeg ble satt ut av “Oyster”. Ække det fisk??? Har ikke turt å google i tilfelle der faktisk ER fisk. Hvis du ikke har skjønt det til nå så haater jeg fisk!

Men nok om det. Vi snakker nummer 19! Jeg har faktisk aldri smakt noe annet på menyen enn nettopp nummer. Jeg er trofast til den, MEN vær forsiktig. Nå har det blitt til 22. Hvorfor, spør du? Mr. Hong sier menyen er oppdatert. Han dytta inn en crispy duck på 18 plass, så vær forsiktig når du bestiller!

Si heller at du skal ha stekte nudler med biff, så du slipper å måtte gå halvsulten hjem fordi du måtte dele måltidet ditt med en som bestilte feil. I dette tilfelle Tinashe Williamson. For ei dame! Hun tok kjapt over både spørsmål og min biff chop suey. “Pad thai girl” du liksom, hun var mer en “chop suey sistah”.

Med hennes herlige sjarm stilte hun masse spørsmål. Jeg husker ikke helt hva hun snakket om, fordi jeg klarte ikke å tenke på annet enn at nudlene mine var på vei inn i kjeften hennes. Resten får du kanskje se på Utrop TV en vakker dag i fremtiden.

Koz & klemz

Yousef

Les portrettintervjuet av Tinashe Williamson her: Håper boka støver ned