Spirituell leder på Norgesbesøk

 

Shankar har ankommet til Oslo for å snakke om fred og harmoni, og deltok i går i en samtale med journalisten og økonomen Kathrine Aspaas på Samfunnssalen. Som del av sin meditasjonsturné har han også vært i Los Angeles og London.

– Hans hellighet Sri Sri Ravi Shankar mener vi må hjelpe hverandre til tross for skillelinjer og forskjeller. Vi må våkne opp til det faktum at vi er en verdensfamilie, sier den norsk-afghanske fredsaktivisten Surgol Ghairat, som står guruen nært og har fått snakket med ham under Norgesbesøket.

 
Foto : Surgol Ghairat

Under besøket skal Shankar treffe ulike organisasjoner og nettverk. Ghairat, som leder Fredsballen, har sendt opptil et fleretalls hundre invitasjoner på vegne av guruen.

– Vi lever i en farlig verden, hvor det er mye uro og hat på tvers av kultur og religion. Ravi Shankars budskap går ut på å samle folk og motvirke splittelse, sier Ghairat videre.

FAKTA

Sri Sri Ravi Shankar (født i India i 1956), er en anerkjent global humanitær leder og ambassadør for fred. Hans visjon om å forene verden til en voldsfri global familie har inspirert millioner av mennesker over hele verden til å arbeide for bærekraftig fred. Sri Sri er mottaker av en rekke priser, inkludert æresdoktorater og statlige utmerkelser.

Shankar er grunnleggeren av Art of Living Foundation (1981) og International Association for Human Values (1997), begge FN akkrediterte frivillige organisasjoner aktive i 155 land. Han er også grunnlegger av World Forum for etikk i næringslivet, som jevnlig møtes til konferanser i Europaparlamentet