Vil gjenspeile asylsøkeres liv

Kunstparken ønsker Alwahibi og hans kunstneriske skildringer av en asylsøkers liv velkommen.
Foto: Kunstparken.no
Imad Alwahibi flyktet som 27-åring fra Syria og havnet tilslutt i Risør. På lørdag åpner dørene for en kunstutstilling der han gjennom tegninger og animasjonsfilmer forsøker å formidle sine opplevelser som asylsøker, skriver NRK.

For fem år siden måtte Imad Alwahibi flykte fra hjemlandet fordi han nektet å tjenestegjøre i den syriske hæren. Han ville ikke være med på å drepe sitt eget folk.

I stedet for våpen tok han penslene fatt med den hensikt å kunne skildre den uvissheten mange sitter med når de venter på svar på sin asylsøknad.

– Da jeg bodde på mottaket, fikk jeg virkelig kjenne på hvordan det er å leve et liv i uvisshet. Jeg hadde fått to avslag på asylsøknaden, og visste ikke hva som ventet meg i fremtiden, forteller han NRK.

Skaper forståelse
Gjennom utstillingen som åpner førstkommende lørdag i Risør kunstpark, stiller Alwahibi ut flere tegninger som han lagde da han bodde på asylmottak, og håper at kunstverkene kan være med på formidle hans opplevelser.

– Jeg ønsker å vise frem kunsten min, fordi jeg tror at kunst kan være med på å binde folk sammen.

Leder i husstyret i Risør kunstpark, Anna Aanerud, tror også at de besøkende vil få mye ut av Alwahibis tolkning av sine opplevelser.

– Jeg tror at folk vil kjenne seg igjen i mye dette, og at bildene er med på å gi en bedre forståelse av hvordan det er å leve i uvisshet der man står på stedet hvil, sier hun til NRK.