Oslo bys kulturpris går til Cliff Moustache

Obiora-teater 01: Skuespiller Samuel Noko tror at det som har skjedd med Obiora kan skje med ham også på grunn av hans hudfarge. Her sammen med skuespiller Mads H. Jørgensen. FOTO: Goeun Bae Obiora-teater 02 Cliff A Moustache: Regissør Cliff A. Moustache vil drive politisk teater og spre sitt budskap til hele landet. FOTO: Goeun Bae
Dramatiker og teaterregissør Cliff A. Moustache tildeles Oslo bys kulturpris for 2018, melder Oslo kommune.

Cliff Moustache er kunstnerisk leder av Nordic Black Theatre i Oslo, et teater som han selv grunnla i 1992 sammen med daglig leder Jarl Solberg. Teatret vender seg til scenekunstnere og ungdom med bakgrunn fra den tredje verden.

Prisen er på 100 000 kroner.

Utdrag fra begrunnelsen:

«Cliff A. Moustache har vært en viktig rollefigur for mange igjennom sitt mangeårige kunstneriske arbeid i Oslo og dessuten satt tydelige spor ved å prege det mangfoldige Oslo vi har sett vokse fram de 30 siste årene. Han er derfor en verdig mottaker av Oslo bys kulturpris for 2018.» 

Oslo kommune har også delt ut Oslo bys kunstnerpriser til fem kunstnere, to av dem med flerkulturell bakgrunn: Komiker Yousef Hadaoui og festivalsjef Alexandra Archetti Stølen.

Prisene blir utdelt under en lunsj for spesielt inviterte i Oslo rådhus torsdag 2. mai 2019 av ordfører Marianne Borgen og Harald Nissen, leder for kultur- og utdanningskomiteen.

Begrunnelse for tildeling av Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser for 2018