Oslo universitetssykehus har kommet i gang med sitt prøveprosjekt hvor de har anonymiserte jobbsøknader.
Over 90 % av befolkningen over 18 år i Norge fått minst en dose koronavaksine, og 83,8% har fått to doser. Tilbudet er gratis, frivillig og anbefalt av norske helsemyndigheter.
65Shares

Norge gikk tilbake til en normal hverdag lørdag 25. september klokka 16:00. Det betyr ikke at pandemien er over. Statsminister Erna Solberg sier at det er viktig at alle vaksinerer seg.

–  Selv om hverdagen nå blir som normal for de fleste, er ikke pandemien over. Folk vil fremdeles bli syke og derfor er det viktig at alle vaksinerer seg, sier Erna Solberg (H).

Vanlig influensa

Influensavaksinen er gratis i sesongen 2021/2022. Både for risikogruppene for
alvorlig influensa og for andre målgrupper.

Vaksiner og reise

Mange er blitt kryssvaksinert i Norge. Det betyr at de har fått to doser av forskjellig vaksinetype. Medisinsk gir det minst like god beskyttelse som å få to
doser av samme vaksinetype. Norge og 15 andre EU-land kombinerer vaksiner.
EU vil at personer som er kryssvaksinert skal få status som fullvaksinerte. Fra 4. oktober vil Storbritannia at personer som er kryssvaksinert med to godkjente doser koronavaksine skal få status som fullvaksinert.

USA vil ikke det. For å få status som fullvaksinert må du ha samme vaksine to ganger.

Menstruasjonsforstyrrelser og koronavaksine

Flere kvinner har opplevd menstruasjonsforstyrrelser og uventede underlivsblødninger etter koronavaksinasjon. Det har de sagt til Legemiddelverket. Det er generelt lite kunnskap om
hvor vanlig eller uvanlig blødningsforstyrrelser hos kvinner i forskjellige aldre er.

– Vi vet ikke om menstruasjonsforstyrrelser, eller underlivsblødninger etter overgangsalderen, skjer oftere etter vaksinering enn normalt. Dette er viktig å finne ut og vi jobber nå med å skaffe kunnskap om dette, sier prosjektleder og lege, Lill Trogstad ved Folkehelseinstituttet.

Koronavaksine til barn fra 12 år

Har du spørsmål om barn og koronavaksine? Trykk her for å lese.