– Må tåle puppevideo og homokyss

0Shares

Det er innvandringspolitisk talsmann i partiet, Per-Willy Amundsen, som nå legger det oppsiktsvekkende forslaget frem for partiledelsen. Amundsen mener innvandrere bør testes i norsk språk og kultur før de slipper inn i Norge, og vil ha en test etter modell fra Nederland, som innførte ordningen i fjor.

Der vises blant annet en video som skal forberede innvandrerne på hvordan det nederlandske samfunnet fungerer, skriver Bergens Tidende.

– Filmen inneholder blant annet bilder av toppløse kvinner og menn som kysser. I et liberalt samfunn er dette ting du kan risikere å møte. Poenget er å vise at vi har en annen kultur, og at innvandrerne må tilpasse seg en rekke ting, sier Amundsen til BT.

– Frp må tåle homosex først
Torbjørn Røe Isaksen, som er leder i Unge Høyre, mener Frp-politikerne bør testes på samme måte.

– Det er ikke bare innvandrere som kan trenge å bli testet i om de mener at det er greit at personer av samme kjønn har sex. For ikke lenge siden uttalte Frps Odd Djøseland at han ville ha homofrie strender, fordi heterofile kunne føle ubehag ved å bli betraktet som objekter av homser og lesber, sier Isaksen.

– Carl I. Hagen har også sagt at han syns det er trist med forherligelsen av homofili gjennom Europridefestivalen, sier Isaksen.

Vil vurdere omstridt forsalg
Arbeids- og inkluderingsdepartementet stiller seg slett ikke avvisende til den nederlandske ordningen.

– Norske myndigheter følger med interesse de tiltakene Nederland nå har innført. Dette er en problemstilling som regjeringen ennå ikke har drøftet, og som vi eventuelt må komme tilbake til, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn gjennom sin informasjonsrådgiver Anne Nordskog.