Benjaminprisen 2006 til Mandal videregående skole

0Shares

– Jeg er imponert over deres arbeid for inkludering, toleranse og likeverd. Skolens visjon er “vi bryr oss”, og det er det vi mennesker må gjøre i vårt møte med andre mennesker og med verden. Vi må også “bry oss” i vår søken etter kunnskap om hvordan vi kan gjøre vårt samfunn til et godt sted å leve for alle, sier statsråd Øystein Djupedal.

Mandal videregående skole utmerker seg i å arbeide mot rasisme og diskriminering på en kreativ og inkluderende måte. Skolens største prosjekt er en årlig markering av Krystallnatten, der det arbeides med kunnskapsbygging og holdningsarbeid blant elever, lærere, ledelse og i lokalmiljøet.

Skolen er dessuten opptatt av at arbeidet mot rasisme angår oss alle i dag: Historien om Holocaust og tidligere overgrep brukes for å gi elevene kunnskap om utfordringene dagens samfunn står overfor.

Benjaminprisen 2006 deles ut mandag 29. januar kl. 11.30 på Mandal videregående skole.

Prisen har fått navnet etter den 15 år gamle Benjamin Hermansen som ble drept i et rasistisk og nazistisk motivert drap på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. Prisen ble delt ut for første gang i 2003.