Fjell skole i Drammen får Humanistprisen

Fjell skole i Drammen får Humanistprisen 2008 for sitt arbeid med antirasisme og vennskap på tvers av nasjonstilhørighet.

Skolen får prisen for sitt arbeid for antirasisme, vennskap over nasjonstilhørighet og for sitt holdningsskapende arbeid, heter det i pressemeldingen fra Human-Etisk Forbund.

– Ulikhet er normen, vi ønsker å verdsette og løfte fram ulikheten. Respekt for ulikhet er grunnlaget for toleranse, heter det i et sitat på skolens nettsider.

Rektor ved Fjell skole, Jan Moen, er svært fornøyd med tildelingen.

– Det er svært overraskende og gledelig med en slik påskjønnelse, sier han.

Moen forteller at arbeidet skolen nå får Humanistprisen for, startet allerede for over 20 år siden.

– Jeg tror årene som har gått siden da, har vist at dette var en riktig tanke. Jeg tror man er bedre rustet til å møte en flerkulturell og mangfoldig verden som voksen hvis man har har vært vant til å leve med et slikt mangfold gjennom oppveksten. Når man lærer å praktisere toleranse fra ung alder, blir man også mer tolerant som voksen. Slik sett er det en stor ressurs å ha gått på Fjell skole, sier Moen.

Humanistprisen deles ut annethvert år. I 2006 var det Bernt Hagtvet som fikk prisen. Tidligere år har Eva Joly, Odd Børretzen og Karen-Christine Friele fått prisen.

I statuttene for prisen står det at “Human-Etisk Forbunds pris utdeles til enkeltperson, gruppe eller organisasjon som bidrar til fremme av de humanistiske idealer og prinsipper i FNs menneskerettighetserklæring”.

Prisen består av en pristavle og 50.000 kroner.