Fjell skole i Drammen får Humanistprisen

Skolen får prisen for sitt arbeid for antirasisme, vennskap over nasjonstilhørighet og for sitt holdningsskapende arbeid, heter det i pressemeldingen fra Human-Etisk Forbund.

– Ulikhet er normen, vi ønsker å verdsette og løfte fram ulikheten. Respekt for ulikhet er grunnlaget for toleranse, heter det i et sitat på skolens nettsider.

Rektor ved Fjell skole, Jan Moen, er svært fornøyd med tildelingen.

– Det er svært overraskende og gledelig med en slik påskjønnelse, sier han.

Moen forteller at arbeidet skolen nå får Humanistprisen for, startet allerede for over 20 år siden.

– Jeg tror årene som har gått siden da, har vist at dette var en riktig tanke. Jeg tror man er bedre rustet til å møte en flerkulturell og mangfoldig verden som voksen hvis man har har vært vant til å leve med et slikt mangfold gjennom oppveksten. Når man lærer å praktisere toleranse fra ung alder, blir man også mer tolerant som voksen. Slik sett er det en stor ressurs å ha gått på Fjell skole, sier Moen.

Humanistprisen deles ut annethvert år. I 2006 var det Bernt Hagtvet som fikk prisen. Tidligere år har Eva Joly, Odd Børretzen og Karen-Christine Friele fått prisen.

I statuttene for prisen står det at “Human-Etisk Forbunds pris utdeles til enkeltperson, gruppe eller organisasjon som bidrar til fremme av de humanistiske idealer og prinsipper i FNs menneskerettighetserklæring”.

Prisen består av en pristavle og 50.000 kroner.