Akhtar Chaudhry, visepresident i Stortinget og representant for SV
Latest posts by Akhtar Chaudhry, visepresident i Stortinget og representant for SV (see all)

Utrops redaktør Majoran Vivekananthan beskylder meg igjen i Utrop 20. februar for å “gå rundt grøten” og for “å være utydelig” når det gjelder homofil praksis. For å underbygge denne påstand viser de til et sitat gjengitt i Utrop nr 4 2009, som jeg gjerne innrømmer var klønete formulert.

Jeg forsto spørsmålet dithen at jeg skulle tolke Koranen. Koranen tolkes på like mange måter som Bibelen, og jeg mener det ikke er min oppgave å tolke islam. Jeg er politiker, ikke teolog. Når det er sagt, mener jeg det går fint å være både homofil og muslim.

Jeg vil fortsette å arbeide aktivt for større aksept for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i etniske minoritetsmiljøer og religiøse miljøer. Jeg er stolt av å være en del av det partiet, SV, som har kjempet for homofiles rettigheter i en årrekke. Min kritiske og åpne dialog med Islamsk Råd Norge (IRN) er en av mine måter å jobbe for muslimske homofiles rettigheter på og for å skape større aksept rundt homofili. Jeg mener det gir resultater.