Krever anerkjennelse av folkemordet i Halabja

20 år etter Saddam Hussein-regimets gassangrep på Halabja, som tok livet av rundt 5000 kurdere, er det på tide at det internasjonale samfunnet gir kurderne en unnskyldning for den udåden som ble begått mot dem våren 1988, krever partiet Rødt.

– Angrepet og den forfølgelsen av kurdere som skjedde i kjølvannet av dette må stemples som folkemord, i følge en pressemelding fra Rødt.

– Det er også grunn til å rope varsko over den politikken de vestlige landene, inkludert Norge, fører overfor kurderne i dag. I forsøket på å komme mest mulig helskinna ut av okkupasjonskrigen mot Irak, tyder mye på at kurderne igjen blir offerlam. Norge tvangssender irakiske kurdere tilbake til Bagdad og kurdiske flyktninger fra Syria tilbake til Damaskus. Det viktigste er å  være på god fot med regimene i landene der. Det samme gjelder for Tyrkia. Norger vender det døve øret til når tyrkiske kurdere ber om støtte mot de grove menneskerettsbruddene som Tyrkia har stått bak de siste månedene, både i de kurdiske delene av Tyrkia og her i Europa, heter det videre.