Vy presenterte nye og inkluderende uniformer

Hijab er en av plaggene som inkluderes i Vys nye kvinneuniformer.
Foto: Skjermdump/nettavisen.no
Vy presenterte i går de nye uniformene med en grønnfarge som er matcher togene. Fra 16. desember begynner Vys medarbeidere å ta den nye uniformen i bruk, som også inkluderer hijab.
0Shares

6400 medarbeidere i Vy får ny uniform, melder NTB.

Uniformene ble lansert torsdag på Vys hovedkontor i Oslo. Flere titalls hadde møtt opp for å se «motevisningen», ifølge Nettavisen.

Konduktører og lokførere i Norge er først ute, mens bussjåførene i Norge og tog- og bussmedarbeidere i Sverige tar i bruk uniformen etter nyttår.

Uniformene er utviklet i tett samarbeid med medarbeiderne og fagforeningene. Vys medarbeidere kan bestille en unik dameuniform, heter det i pressemeldingen fra Vy.

Inkluderer hijab

En kikk på videoen fra lanseringen viser også at hijab er inkludert som et av plaggene i uniformen til Vys kvinnelige ansatte.

Uniformsdesignet for kvinner har tidligere høstet kritikk på funksjonalitet og utseendet fra flere hold. SV-politiker Kari Kaski uttalte til Dagbladet i vår at hun mener de nye uniformene vitner om «feministisk sidespor av betydning».

– Dette er uniformer baserte på utdaterte kjønnsstereotypier. Menn får ledige snitt, men basert på tegningene er kvinnenes uniform innsvingt i livet og figursydd, sa Kaski.

Moteekspert Marianne Jemtegård fastslår på sin side at Vy har truffet godt.

Vy har valgt en klassisk stil, mener moteekspert Marianne Jemtegård.
Foto : Claudio Castello

– De har unngått å gå i en trend-felle. Det er fordelen med å velge noe klassisk, og de har laget klærne i Vy sine farger. Det er også bra at kvinnene har flere alternativ. Jeg likte godt den enkle og pene kjolen, sier hun til Nettavisen.