Regjeringen gir 500 000 til skeive muslimer

Thee Yezen Obaide startet Salam i 2017.
Foto: Ram Gupta
– Salams viktige arbeid fortjener å bli løftet frem. Jeg er veldig glad for at de nå får etterlengtet støtte, sier Silje Hjemdal, stortingsrepresentant for FrP, til blikk.no.
0Shares

– Etter flere møter med Salam er jeg blant annet blitt gjort klar over at mange muslimer lever i frykt og med trusler fordi de elsker en annen enn de er blitt beordret til å elske. Særlig historien til grunnleggeren av Salam, Thee-Yezen al-Obaide, gjør et enormt sterkt inntrykk på meg. Hans historie viser viktigheten av å gå foran med et godt eksempel. Organisasjonens viktige arbeid fortjener å bli løftet frem og jeg er veldig glad for at de nå får etterlengtet støtte, sier Silje Hjemdal, stortingsrepresentant for FrP, i anledning tildelingen av 500 000 kroner til Salam.

Uten statsstøtte i to år

Venstres Grunde Almeland følger opp: – Salam står fjellstøtt i kampen for et samfunn der alle har frihet til å være den man er, fritt for diskriminering og marginalisering, sier stortingsrepresentant Almeland.

Thee Yezen Al-Obaide startet Salam for to år siden.
Foto : Privat

Salam er en frivillig organisasjon som jobber for å fremme et inkluderende og trygt miljø for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, og/eller andre ikke-kjønnsnormative med muslimsk bakgrunn i Norge. Thee Yezen Obaide startet Salam i 2017. I disse to årene har organisasjonen jobbet uten statsstøtte.

Engangstilskudd

Oppstartsmidlene gis som et engangstilskudd som skal bidra til at Salam kan bygge og etablere organisasjonen videre. På den måten kan Salam få mulighet til å komme innenfor Bufdirs etablerte tilskuddsordninger på sikt.

Mange ønsker informasjon om Salam

2019 har vært et begivenhetsrikt år for med blant annet PrEid-feiring, mange skolebesøk, panelsamtaler, foredrag, samt det mye omtalte besøket HKH Kronprins Haakon hadde hos Salam i august.

– Målet er at dette bidraget vil hjelpe Salam i en viktig oppstartsfase og sikre at det viktige arbeidet som bidrar med kunnskap, støtte og synliggjøring av skeive muslimer, videreføres, sier Grunde Almeland.

Uten driftsstøtte har Salam måtte takk nei til nærmere 40 invitasjoner fra skoler som har ønsket informasjon. Med 500 000 kroner å starte det nye året med kan Salam takke ja til flere invitasjoner.

Banebrytende arbeid

– Det å være skeiv og muslim kan være vanskelig for mange og mange kan oppleve at det er vanskelig å være åpen om den man er. Salam gjør et fantastisk og banebrytende arbeid. Derfor fortjener de støtte til å utvikle organisasjonen sin, sier Kristin Ørmen Johnsen, stortingsrepresentant for Høyre, til Blikk.