Brosteinprisen 2019 til Gunnar Stålsett, Arne Viste og Mennesker i Limbo

Mennesker i Limbo v/Styreleder Tor. B Jørgensen, Lula Tekle og Nasim Alimoradi; Arne Viste, Gunnar Stålsett og generalsekretær i Kirkens Bymisjon Adelheid Firing Hvambsal.

Prisen ble utdelt mandag 10. februar.

Mennesker i Limbo er en organisasjon av og for mennesker som lever uten rettigheter i Norge. Arne Viste og Gunnar Stålsett har begge ansatt ureturnerbare asylsøkere og blitt tiltalt og dømt til betinget fengsel for det.

– Vi er mange som lever på utsiden av samfunnet, vi har ingen rettigheter og vi lever uverdige liv. Det er en stor ære for meg og Mennesker i Limbo å motta Brosteinprisen 2019, sa Nasim Alimoradi som mottok prisen på vegne av Mennesker i Limbo sammen med Lula Tekle og styreleder Tor B. Jørgensen.

– I årevis har jeg sett Norge fra den andre siden. Et hav av drømmer er lagt i grus. I et land som har signert alle menneskerettighetskonvensjoner, men hver dag ser vi at uretunerbare asylsøkere mister sin identitet og verdighet, sa Alimoradi.

– Det er en stor glede å stå her i dag. Vi har tida foran oss. En tid med håp og vilje til forandring, sa Gunnar Stålsett da han mottok Brosteinprisen.

– Det kan hende denne brosteinen blir snublesteinen som får Stortinget til å tenke seg om. Og om de ikke gjør det bør de være ureturnerbare til Stortinget.

Arne Viste takket Kirkens Bymisjon for prisen og sa at det betyr mye å ikke stå alene.

– Det gjør inntrykk å bli hedret. Jeg ber om en politisk løsning for ureturnerbare asylsøkere, som inkluderer retten til arbeid, men også retten til helsehjelp og en verdig alderdom.