Prøver å gå i andres sko

Mira Beckstrøm Laurantzon er initiativtaker til prosjektet "I dine sko"
Foto: http://indianorway.files.wordpress.com/
Hun skal få skribenter i Norge til å skrive om sine forestillinger i India, og indere til å skrive om Norge. På denne måten vil Mira Beckstrøm Laurantzon gi deg bedre kulturkommunikasjon. 
0Shares

“I dine sko” er et indisk-norsk samarbeidsprosjekt som er åpent for alle. Alder og kompetanse spiller ingen rolle. 

Prosjektet inviterer skribenter fra India og Norge til å skrive om sine forestillinger om hverandres land i en skjønnlitterær sjanger. Deltakerne kan skrive om hva som helst. Det trekkes til slutt ut to hovedvinnere, og premien blir en reise til hverandres land.

– Jeg har et samarbeid med ambassaden, og vi satser på at det går greit for en indisk vinner å få innreise i Norge. Ambassaden har støttet oss og utlyser konkurransen på nettsiden sin også, forteller Mira Beckstrøm Laurantzon. 

Det er fortsatt er mulig å bidra!

Søker empati

Hun vil synliggjøre forestillinger vi har om hverandre. Konkurransen går ut på å få folk til leve seg inni andres liv og situasjoner. Et ønsket resultatet er mer nyanserte forestillinger om hverandre. 

– Jeg kan dessverre ikke røpe noe enda, fordi at søknadsfristen er ennå åpen. Jeg ser allerede en del stereotyper fra begge sider, men det er veldig mye forskjellig historier – en av dem handla for eksempel om 1940.

Skribentene i India har hun forsøkt å finne i Delhi, Bangalore og Mumbai via annonser, blogger, sosiale medier og populære nettsteder. 

– Det er fortsatt er mulig å bidra, og hva enn du heter, uansett om du er norsk-inder eller motsatt; delta!  Man kan vinne en tur til India, jo!

Meld deg på her!