Sendes ut av landet etter taxiregning

En mann fra Somalia skal sendes ut etter å ha nektet å betale en taxiregning på 9000 kroner
Foto: Claudio Castello
En somalisk mann nektet å betale taxiregningen på 9000 kroner etter å ha tatt taxi fra Skien til Lillehammer. Nå skal han ut av landet. 
0Shares
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Gudbrandsdalen politikammer har opprettet sak på passasjeren. Lillehammer Byavis melder at mannen nå blir sendt ut av landet. Somalieren viste seg å ikke ha oppholdstillatelse i Norge, og ble siktet etter Utlendingsloven.

Tingretten fengslet ham for fire uker.

– Han spyttet på våre tjenestemenn og kom med ukevemsord, sier operasjonsleder Svein Brusletten til Telemarksavisa.

Sjåføren hadde forgjeves forsøkt å få betaling av passasjeren, en 40 år gammel mann. Heller ikke politiet klarte å løse opp i situasjonen.

– Han virket ikke i balanse. Men han var heller ikke ute av stand til å ta vare på seg selv, sier Brusletten.

Brusletten sier at mannen verken var påvirket av alkohol eller andre stoffer.

Skulle besøke en venn
Drosjeeieren som nå må gå rettens vei for å kreve inn pengene for turen, har forklart at han plukket opp mannen i Skien. Mannen forklarte at han skulle besøke en venn på Lillehammer.

Underveis på turen virket alt normalt. Fra Skien til Lillehammer er det vel 300 kilometer. Det tar i overkant av fire timer å tilbakelegge strekningen ved normal kjøring.

Først ved ankomst Lillehammer, ble det problemer. Ikke bare nektet mannen å betale. Han nektet også å oppgi til politiet personalia eller navn på vennen han angivelig skulle besøke på Lillehammer.

– Vi har ikke tatt noen politiforklaring fra ham. Men vi har heller ikke noen grunn til å holde på ham lenger, sier Brusletten.