Sigøynerpatriark dømt for tvangsklipping

 
Foto: Skjermdump/tv2.no
Jan Roger Karlsen, bedre kjent som Alex "Dolla" Karoli (60), er dømt til 75 dagers fengsel etter at en 17-åring ble skamklipt på hans befaling.

En søndag i mars i fjor trommet Karoli (bildefaksimilet) sammen familien i en leilighet i Toftesgate i Oslo for å “avsi en dom” over en 17-åring, som var sammen med ett av hans barnebarn, skriver Aftenposten.

Bakgrunnen for familierådet var at jenta hadde fremsatt negative karakteristikker om sin svigermor og svigerinne, og postet dette på sosiale medier.

Filmet alt
Seansen ble filmet og lagt ut på Facebook og Youtube. Klippet åpnet med at Karoli med stort patos uttaler:

«Vet du hvem jeg er? Jeg er høvdingen i byen. Både rettsmessig og sigøynermessig. Jeg dømmer henne. Jeg legger ikke fingeren på henne, men jeg dømmer henne så hele sigøynerverden kan se henne».

Videoen viser så hvordan svigermor og svigerinnen gyver løs på 17-åringen med en saks. Saksen brukes både til å skamklippe og slå henne i ansikt og hodet gjentatte ganger.

TV2 viste i fjor deler av filmen, og i en kommentar sa Karoli at han hele tiden hadde forsøkt å beskytte den mindreårige jenta, og at han gråt da han så at hun ble snauklippet.

Fengsel også for svigerdatteren
Nå har Oslo tingrett dømt «Dolla» Karoli til fengsel i 75 dager, mens hans tidligere svigerdatter og barnebarn begge må sone 60 dagers ubetinget fengsel.

I tillegg må hver av dem ut med 3000 kroner i saksomkostninger.