Sendte nytt brev om medlemsrot

Oslo katolske bispedømme har siden i fjor høst vært i hardt vær grunnet rot i medlemsregistreringen.
Foto: Claudio Castello
Fylkesmannen har sendt Oslo katolske bispedømme nytt brev til bispedømmet angående medlemsregistreringssaken.

Både bispedømmet, biskop Bernt Eidsvig og økonomisjefen er siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner. Siktelsen skjedde i februar, og samtlige nekter straffeskyld.

Tilbake i november i fjor ble bispedømmet pålagt om å gå i gang med en full gjennomgang og opprydning i medlemslistene. Katolikkene i Oslo har i løpet av de siste ti årene nemlig økt medlemstallet sitt kraftig. Tilflytting og innvandring, spesielt fra Øst-Europa, er blant hovedårsakene.

Fylkesmannen mener man kan motta støtte for alle som har meldt seg inn i et kirkesamfunn, men ikke for alle som bekjenner seg til trossamfunnet.

– Kirken har laget mange tabeller, og det er ikke helt enkelt å lese rapporten. Det er ikke tydelige svar på det vi har spurt om, for å si det sånn, sier juridisk direktør Merethe Helstad hos fylkesmannen til Dagbladet.

Sendt ny brev
Sålangt har bispedømmet gjennomgått alle 78.000 medlemsregistreringer i perioden 2010-2014. Opptil 6800 personer er blitt strøket fra listene.

Nå bekrefter mottak av brev fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, datert 9. april 2015. I brevet ber Fylkesmannen om mer utfyllende svar på spørsmål i medlemsregistreringssaken. 

– Svarfrist er 6. mai. Spørsmålene vil bli besvart innen fristen, og svarene blir offentliggjort når de foreligger, sier Lisa Wade, administrerende leder Oslo katolske bispedømme, i en uttalelse.