Sendte nytt brev om medlemsrot

Oslo katolske bispedømme har siden i fjor høst vært i hardt vær grunnet rot i medlemsregistreringen.

Både bispedømmet, biskop Bernt Eidsvig og økonomisjefen er siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner. Siktelsen skjedde i februar, og samtlige nekter straffeskyld.

Tilbake i november i fjor ble bispedømmet pålagt om å gå i gang med en full gjennomgang og opprydning i medlemslistene. Katolikkene i Oslo har i løpet av de siste ti årene nemlig økt medlemstallet sitt kraftig. Tilflytting og innvandring, spesielt fra Øst-Europa, er blant hovedårsakene.

Fylkesmannen mener man kan motta støtte for alle som har meldt seg inn i et kirkesamfunn, men ikke for alle som bekjenner seg til trossamfunnet.

– Kirken har laget mange tabeller, og det er ikke helt enkelt å lese rapporten. Det er ikke tydelige svar på det vi har spurt om, for å si det sånn, sier juridisk direktør Merethe Helstad hos fylkesmannen til Dagbladet.

Sendt ny brev
Sålangt har bispedømmet gjennomgått alle 78.000 medlemsregistreringer i perioden 2010-2014. Opptil 6800 personer er blitt strøket fra listene.

Nå bekrefter mottak av brev fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, datert 9. april 2015. I brevet ber Fylkesmannen om mer utfyllende svar på spørsmål i medlemsregistreringssaken. 

– Svarfrist er 6. mai. Spørsmålene vil bli besvart innen fristen, og svarene blir offentliggjort når de foreligger, sier Lisa Wade, administrerende leder Oslo katolske bispedømme, i en uttalelse.