PST: – Terrorister blant kvoteflyktninger til Norge

Langt flere enn tidligere antatt, kan ha reist til Syria og Irak for å krige. Det kan også være andre motiver for å reise, sier PST
Mellom fem og ti av rundt 1.000 kvoteflyktninger som er plukket ut av FN for å komme til Norge, er terrorister, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST).
0Shares

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter ovenfor Dagbladet at både Den islamske stat (også kjent under navnene IS og ISIL) og al-Nusra Fronten, som er knyttet til al-Qaida nettverket, har forsøkt å sende terrorister til Norge som flyktninger.

PST skal ha avslørt at nærmere 10 personer som skulle til Norge hadde tilknytning til de to organisasjonen. De var plukket ut som kandidater til å få opphold i Norge av FNs flyktningorganisasjon UNHCR.

– Noen forsøker dessverre å utnytte og misbruke flyktninginstituttet. Vi har avslørt flere kvoteflyktninger med tilknytning til al-Nusrafronten og ISIL, sier politioverbetjent Svein Erik Molstad til Dagbladet.

PST vil ikke si noe om hvordan personene ble avslørt eller hvilke metoder som ble brukt. Sikkerhetspolitiet vil imidlertid ikke gi noen garantier og utelukker ikke at andre terrorister har klart å skaffe seg opphold i Norge.

Vanskelig å skille ut
Fenomenet er heller ikke ukjent andre steder i Europa. Tidligere i år skrev International Business Times om to personer som jobbet med å smugle IS-krigere til Europa. En av personene hevdet å ha deltatt på ti turer.

The Jerusalem Post skriver at tyske myndigheter mener rundt 150 radikale tyske islamister har returnert fra Syria etter kamphandlinger.

Avisa siterer Bild som skriver at myndighetene mener det er en umulig oppgave å stoppe IS-terrorister blant bølgen av flyktninger på grensa mellom Syria og Tyrkia.