Høyre-politiker: – Prioriter homofile syriske flyktninger

Til våren skal organisasjonen Skeiv verden arrangere en temakveld for homofile med minoritetsbakgrunn som føler press om å gifte seg med en av motsatt kjønn, eller som allerde har giftet seg mot sin vilje. Bildet er et illustrasjonsbilde fra Mardi gras-paraden i London i 2010.
Foto: Vinni123/Flickr
Når antallet Syria-flyktninger nå er gitt, bør norske politikere prioritere homofile flyktninger. De er lette å integrere og vil avlaste kommunene, sier Høyre-politikeren Vegard Rødseth Tokheim.
0Shares

− Dette må jo være FrPs drømmeflyktninger og de økonomiske argumentene er åpenbare, mener Tokheim ifølge nettstedet hegnar.no

Tokheim, som er tilsluttet nettverket Åpne Høyre, mener det er på tide å prioritere homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (LHBT), mennesker som i realiteten gjerne er dobbelt på flukt. Både fra krigens grusomheter, men også fra forfølgelse mot homofile i Syrias naboland og fra sine egne familier.

Han ser følgende fordeler ved å prioritere LHBT-flyktninger:

  • Lette å integrere, med høyere utdannelsesnivå og et reelt ønske om å leve og jobbe i Europa
  • Ingen press på barnehager, skoler etc.
  • Ingen familiegjenforening
  • Ingen kusine-fetter-ekteskap
  • Ingen andregenerasjonsflyktninger (som i praksis ikke er fullt integrert slik SSB forutsetter).

Fordel for kommunene
FrP har, basert på tall fra SSB og utregninger foretatt av Finansavisen, beregnet kostnaden ved å ta imot 8.000 syrere og deres familiegjenforente til 95 milliarder kroner. Den store kostnaden skyldes lavere arbeidsdeltakelse, høyere bruk av sosiale tjenester – og at antallet flyktninger blir minst 70 prosent høyere etter familiegjenforeninger.

De første fem årene vil kommunene få store utfordringer med å bosette og integrere flyktningene. Det sitter allerede 5.000 flyktninger på mottak som venter på å bli bosatt, som nå blir forbigått i køen.

− Det er forståelig at kommunene vegrer seg for å ta stortingets oppfordring om å ta imot langt flere. Det skal opprettes barnehage- og skoleplasser, det belaster sosial- og helsesystemene. Velger vi LHBT-flyktninger, blir jobben langt enklere, mener Tokheim.