Reagerer på Sandberg-utspill

Foto: Arkiv.
Foto: Youtube screenshot
Leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen (bildet), er sterkt bekymret for hvordan en sentral rikspolitiker som Per Sandberg har reagert i den såkalte "sketch-saken".

Bakgrunnen ligger i Sandbergs forsvar av den etter hvert berømte muslim-sketsjen, som for en uke siden ble framført på et arrangement i Finnmark Frp.

– Det er så politisk korrekt at jeg kan ikke annet enn å le av kritikken som kommer. Hva Antirasistisk senter måtte mene i dag, i går og i morgen er jeg klinkende likegyldig med. De er totalt useriøse og har ikke noen annen agenda enn å fortelle usannheter, sa Sandberg til NRK.

Sandberg la også til overfor NRK at “man kan ikke ta seg selv så høytidelig”

– Denne typen humor må vi får mer av, for det vil bidra til å fjerne negative holdninger og sørge for at vi i mye større grad forstår hverandre. Den type humor vil fjerne konflikter.

Reagerer på tilsvar
Leder i senteret, Rune Berglund Steen, reagerer ganske sterkt på tilsvaret.

– En uttalelse som at vi ikke har “noen annen agenda enn å fortelle usannheter” er drøy. Vi velger nemlig å ta Sandberg på alvor. Vi er ikke likegyldige til at nestlederen i et regjeringsparti uttaler seg på dette nivået. Vi forventer at han umiddelbart kan belegge dette med klare og konkrete eksempler. Alternativt bør man kunne forvente at han har redeligheten til å trekke påstanden tilbake, skriver Berglund Steen i en e-post til utrop.no.

Etterlyser seriøs diskusjon
Videre sier Berglund Steen at det oppsiktsvekkende er ikke sketsjen, men at nestlederen i et regjeringsparti tilsynelatende har så lite respekt for meningsmotstandere.

– Er det virkelig ikke mulig å ha en seriøs meningsutveksling med nestlederen i et av våre to regjeringspartier?, spør ARS-lederen seg videre retorisk.

Ønsker ikke å uttale seg om “muslim-sketsj” og ordvekslingen med Antirasistisk Senter: Frps nestleder Per Sandberg.
Foto : Flickr

Utrop har vært i kontakt med Fremskrittspartiets presseavdeling og Per Sandbergs personlige rådgiver Victoria Reynolds i et forsøk på å få nestlederen i partiet til å uttale seg om saken. I en e-post skriver imidlertid Reynolds at Sandberg ikke har noen kommentar.