Utrops ti mest leste saker i 2015

 
Foto: Claudio Castello
Se hva folk leste på utrop.no i året som gikk!
0Shares

Muslim skal overta Oslo 
“Shoaib Sultan fra Miljøpartiet de Grønne (MDG) ligger an til å bli ordfører i Oslo. Det er ingen tilfeldighet. Han er nemlig én av brikkene i den hemmelige planen for å overta Norge”, skrev ansvarlig redaktør Majoran Vivekananthan i denne satiriske kommentaren like etter kommunevalget.

Hør på Krekar, han er ærlig 
“Jeg, som er innvandrer uten religiøs tro, får stadig mer press fra både radikale muslimer, rasister og fascister som fordømmer mine valg”, skrev spesialbibliotekar ved HiOA, Sophie Essmat, i denne kommentarartikkelen.

Gjør noe! 
“Hvorfor raser vi ikke? Hvorfor ser vi Paradise Hotel og snakker om hvilken farge vi skal ha på sofaen i stedet for å gjøre opprør? Jeg skammer meg. Denne grovt urettferdige og pengestyrte verden er fornedrende for oss alle”, var tonen fra Nina Aarstrand i sin sterkt engasjerte kommentar.

Nye passregler bryter med ytringsfriheten 
“I september ble det obligatorisk å vise ørene på passfoto. Nå ønsker den nystartete muslimske gruppen Religionsfrihet å få omgjort reglene, som gjør det umulig å bære hijab på passbilder”, skrev redaktør Are Vogt Moum i januarutgaven for 2015.

Voldtatt og undersøkt – så begynte det verste 
“De sier det finnes rettferdighet, men gjør det virkelig det? Jeg er 17 år. Jeg ble voldtatt”, skrev Jente 17 år i dette svært sterke og anonyme tekstbidraget.

Får asylsøkere virkelig 31.000 kroner i lommepenger hver måned? 
“På Dagsnytt Atten i høst uttalte programleder Anne Grosvold at hver asylsøker får 31.000 i lommepenger. Det skapte selvsagt furore i sosiale medier. Sjekk fakta, folkens”, var oppfordringen fra blogger, foredragsholder og forfatter Gunnar Tjomlid i denne gjenpubliserte teksten.

Paradiset Somalia 
“På 1960- og 70-tallet var Somalia et land med blomstrende industri, økende likestilling og fallende analfabetisme. Les den fascinerende beretningen om det Somalia som engang var”, kunne forfatter Bashir Goth friste med i denne spennende historieleksen av en tekst.

Bosniske flyktninger er integreringsvinnere 
“Norge opplever den største flyktningstrømmen siden 12.500 bosniske flyktninger kom til landet i årene 1992-1995. Nå viser det seg at denne gruppen klarer seg like bra som resten av befolkningen”, skrev journalist Claudio Castello i dette nyhetsutdraget fra en tekst opprinnelig publisert i Stavanger Aftenblad september 2015.

Derfor ble jeg humanist (2473 lesere)
“Artikkelen hans om mullah Krekar ble en av de mest delte på Facebook i vår. Nå forteller Mohammed Rah hvorfor han gikk fra å være konservativ muslim til å bli humanist”. Mange leste frilansjournalist Kristian Mendoza portrett av den norsk-kurdiske religionskritikeren i juniutgaven 2015.

Professor: – Norge bør tillate dobbelt statsborgerskap
“Norges politikk er trippelt feilslått. Vi bør heller følge Danmarks eksempel, skriver Andreas Føllesdal, professor i filosofi”.

Lesertoppen totalt

Norge tjener milliarder på innvandrere, skrevet av Tika Sofia Leon i mars 2013.

Myten om ikke-vestlige voldtektsmenn sprekker, skrevet av Tanveer Hussain i mai 2012.