– Som skeiv muslim håper jeg at vi fortsetter å stå sammen

SKEIV OG MUSLIM: Thee Yazan Al-Obaide er assisterende generalsekretær i Salam, som jobber for inkludering og trygghet for skeive med muslimsk bakgrunn.
Foto: Ingrid Pop
Thee Yazan Al-Obaide er skeiv og muslim. Han mener vi bør vise samme solidaritet til muslimer som vi viser til skeive nå.
2.6K+Shares

– Vi vet at det kommer en grusom bølge av masse rasistiske uttalelser og islamofobi. Som skeiv muslim håper jeg så inderlig at vi fortsetter å stå sammen, sa Thee Yazan Al-Obaide til TV2 på lørdag.

Al-Obaide er assisterende generalsekretær i Salam, en organisasjon som jobber med å fremme et trygt og inkluderende miljø for skeive nordmenn med muslimsk bakgrunn. Sammen med Salam, deltok han på solidaritetsmarkeringen utenfor London Pub på lørdag.

Han fikk rett. Muslimhatet han visste ville komme, kom. Etter at medier opplyste om gjerningsmannens kurdiske bakgrunn, har det florert både rasistiske og islamofobiske hatytringer på sosiale medier.

Al-Obaide kritiserer journalister for å skrive nyhetsartikler på en måte som fører til hat og konspirasjonsteorier i kommentarfeltene.

– Vi skal stoppe frykten

Han understreker at det er viktig å vise solidaritet til både skeive og muslimer i tiden etter masseskytingen.

– Vi skal vise samme solidariteten til muslimer som til andre nå, og det sier jeg som skeiv og muslim, sier han til TV2.

Han uttrykker sorg, men har ikke gitt opp håpet.

– Vi skal ta tilbake gatene våre, vi skal ta tilbake London, og vi skal stoppe frykten med å spre seg.