Ny app skal gjøre hverdagsintegreringen lettere

 
Foto: Claudio Castello
I Sverige har appen Welcome! koblet flere tusen svensker med flyktninger. Nå kommer appen til Norge.  
0Shares

Welcome! er en applikasjon (app) for smarttelefoner som ble lansert i Norge denne uken. Formålet med appen er å senke barrieren for at flyktninger og vanlige borgere skal få kontakt med hverandre.

Gjennom å laste ned appen og koble profilen sin til Facebook (bildet), kan man begynne å chatte med andre og avtale hverdagsmøter som en kaffe, middag eller en spasertur.

– Appen senker barrieren for å ta kontakt, sier Andreas Masvie, rådgiver i tankesmien Skaperkraft, til Vårt Land.

Skaperkraft, som har spyttet inn penger for å få tilpasset appen til bruk i Norge, vurderte opprinnelig å lage noe lignende selv.

– For selv om vi kan være uenige om hvor mange som skal komme hit, må vi finne gode og enkle måter å møte de som allerede er her, sier Masvie.

Svensk suksess
I Sverige har 13.000 registrert seg siden appen ble lansert for et drøyt år siden. Flere tusen bruker den aktivt, og svenske medier rapporterer om flyktninger som har fått både jobb og venner gjennom appen.

– Først var jeg redd, for jeg trodde ikke svensker likte flyktninger. Nå vet jeg at det ikke er slik. Uten appen hadde jeg aldri truffet noen svensker eller hatt en jobb, sa syriske Zaher Bahood til Dagens Nyheter i april.