KrF vil la domstolene avgjøre

 
Foto: Reynir Johannesson/FrP
Talsmann for FrP går hardt ut mot KrF og de andre stortingspartiene, etter at forslaget om å la domstolene avgjøre tilbakekall av statsborgerskap fikk flertall på Stortinget på tirsdag. 
0Shares

Kristelig Folkeparti velger å støtte representantforslaget om at domstolene bør ta beslutningen om å tilbakekalle statsborgerskap, skriver Dagbladet. Det betyr at det er flertall på Stortinget for forslaget. Det er planlagt en høring for forslaget i Kommunal- og forvaltningskomitéen den 9. februar.

Overrasket over Sp og Ap
– Det er ikke overraskende at KrF støtter forslaget, men det er overraskende at Sp og Ap har fremmet det. Det lovverket og den praksisen vi har i dag ble vedtatt i 2005, og alle de partiene som nå fremmer det, bortsett fra MDG, stemte for praksisen vi vedtok i 2005, sier Mazyar Keshvari, innvandringspolitisk talsmann i Frp, til Dagbladet.

Lover og forskrifter gjelder
I forslaget ber Stortinget regjeringen fremme forslag om endring av statsborgerloven, slik at tilbakekall av statsborgerskap skal skje ved dom. Stortinget ber også om at regeringen avventer saksbehandling av tilbakekall av statsborgerskap frem til regelverket er endret.

Mazyar Keshvari sier til Dagbladet at de lover, regler og forskrifter vi har i dag gjelder frem til noe annet er vedtatt og iverksatt.

– Dagens lover og forskrifter gjelder fortsatt. Man kan ikke plutselig få et flertall og så skal forvaltningen lammes. Kjernen i denne saken er at mennesker som har svindlet norske myndigheter og løyet seg til statsborgerskap på feil premisser, får det tilbakekalt. Dette aspektet er tydeligvis partiene bak forslaget ikke opptatt av, sier Mazyar Keshvari til Dagbladet.

UDI sier til Dagbladet at de vil følge opp på best mulig måte og forholde seg til føringer de eventuelt får på dette.