Vil stanse ulovlig innvandring, men ikke lukke døra helt

Illegal innvandring fra Afrika var tema da minitoppmøte fant sted i Paris
Foto: Sara Prestianni/Noborder Network, Flickr.com
Under minitoppmøte i Paris mandag kveld ble EU-land enige om at visse migranter kan søke asyl mens de er i Afrika. 
0Shares

I et minitoppmøte i Paris mandag kveld møttes ledere fra Tyskland, Frankrike, Spania og Italia, EUs utenriksansvarlige, presidentene i Tsjad og Niger og den FN-anerkjente statsministeren i Libya i presidentpalasset i den franske hovedstaden. Målet med møtet var å komme fram til tiltak som kan stanse ulovlig innvandring fra Afrika til Europa, samtidig som døra ikke lukkes helt for mennesker som oppfyller betingelsene for å få asyl, melder NTB. 

Det var president Emmanuel Macron som inviterte stats- og regjeringsleere fra de landene som er mest berørt, enten det er snakk om hjemland i Afrika eller mottakerland i Europa. 
 
NTB skriver at de fire ledernes ønske er å opprettholde et klart skille mellom personer med såkalte humanitære behov, og personer som flykter fra fattigdom. Ifølge Macron skal man klare dette ved å identifisere asylsøkere allerede mens de befinner seg i Tsjad og Niger. 
 
I en felles uttalelse etter møte ble det sagt at FN må hjelpe Niger og Tsjad med å etablere mottakssentre for migranter siden dette er land som migranter passerer på sin vei til Libya og Europa.