Mønstring mot bombing

(INNENRIKS) Kirken, muslimer, humanetikere, fagforeningsledere og hjelpeorganisasjoner holder tirsdag kveld et torgmøte og et fakkeltog i Oslo i protest mot bombingen av Afghanistan, melder NTB.

Et 40-talls organisasjoner hadde mandag støttet mønstringen. Blant disse er Norsk Folkehjelp og Flyktningerådet, Oslo Bispedømmeråd, Human-Etisk Forbund, Antirasistisk Senter, ATTAC Norge og flere muslimske organisasjoner.

Grunnlaget for demonstrasjonen er krav om bombestans, økt humanitær hjelp og rettsoppgjør i stedet for hevn, samt en advarsel mot økt rasisme som følge av terrorhandlingene.

– Vi fordømmer terrorangrepet mot New York og Washington 11. september, men krig mot sivile kan ikke være svaret, heter det i en uttalelse fra arrangørene.

Blant appellantene på Youngstorget er Norsk Folkehjelps generalsekretær Eva Bjøreng, generalsekretær Stig Utnem i Mellomkirkelig Råd og forbundsleder Turid Lilleheie i Norsk Tjenestemannslag.

Mer enn 200 medlemmer av Den norske Forfatterforening har nå undertegnet et opprop til regjeringen som krever stans i bombingen. Forrige uke samlet oppropet 137 forfattere, og mandag ble 65 nye navn føyd til.