Nye Norge = Islam?

0Shares

Personlig syntes jeg at resultatet av den første delen av debatten har vært mislykket. De har satt fokus på hijab, ekstremisme og undertrykking – alt tilhørende Islam. Selvsagt!

Men, hva med alle andre innvandrere og minoriteter som er en del av det multikulturelle, multietniske og multireligiøse samfunnet vi er så heldige at vi kan berike oss med i 2010?

Jeg syntes det er direkte urettferdig av VG, at de skriver kun om problemer som omfatter muslimer, og sprer bensin på et hus som allerede er overtent.

Om det er så ille med muslimer, hvordan har det seg at media gang på gang gjør oss til talerør for alle minoriteter her i Norge? Innvandringen blir vurdert på bakgrunn av hva muslimene foretar seg i midtøsten, og tildels også her i Norge.

Dette syntes jeg er urettferdig for ALLE andre minoriteter, som sliter for å få enden til å møtes. De betaler skatt, de aksepterer å få jobber de er overkvalifiserte til, de aksepterer at vi aldri blir fornøyd med dem.

Kan ikke vi, som en minste gest for at de kommer hit å hjelper oss nordmenn i Norge med å få hjulene til å gå rundt, i en tid der vi sårt trenger arbeidsinnvandrere – gi en velfortjent klapp på skuldra?

La oss gi disse menneskene litt ros, litt anerkjennelse og la oss gi dem en sjanse. Ikke bare sparke dem mens de allerede ligger nede, for så å spre salt i sårene.

Jeg har stor tro på at denne debatten skal utvikle seg til noe positivt, og for første gang i historien så er det ikke en debatt på høystrå nivå mellom Abid Q. Raja og Carl I. Hagen. Nå får også grasrot befolkningen muligheten til å komme med sitt syn på innvandring og integrering.

Og jeg håper at VG endrer sitt polariserte og lite nyanserte syn på det nye Norge, for jeg er ikke spesielt imponert over resultatet til nå!