Ekstreme er seg selv like

Snik-medlemskap: NDL har addet kjente mennesker til sin Facebookgruppe uten at de visste om det, skriver adressa.no
Som muslim kan Yousef Assidiq bare konstatere at Norwegian Defence League har mye til felles med Profetens Ummah: «De er i det minste mer enig med hverandre enn alle oss på midten er med noen av dem,» skriver han i dette innlegget
0Shares

I dag skal Norwegian Defence League ha en markering i Gamle Oslo bydel. I propagandavideoen deres fremstiller de islam som en trussel mot kristendommen og dem selv som den ridende helgenen som skal redde Norge og jula fra oss skumle islamister.

De siste fire årene har jeg viet mye av min tid til bekjempelse av all form for ekstremisme, intoleranse og rasisme, enten det har kommet i en religiøs språkdrakt fra Profetens Ummah, eller om det har kommet fra en nasjonalistisk språkdrakt i regi av Norwegian Defence League (NDL).

Det er jo ikke til å slippe unna at man gjør seg opp noen meninger om miljøene når man står der i midten av dem og jevnt over mottar omtrent like mye trøkk, kritikk og sjikane fra dem begge.

De mener de sitter på den ultimate sannhet og forklarer begge sin manglende oppslutning med at folk egentlig støtter dem.

Det sterkeste inntrykket jeg sitter igjen med etter fire år er at de er så slående like at det er nesten så man undrer seg om hvor lenge det er til de slår seg sammen i kampen mot alt som er godt, inkluderende og mangfoldig.

Enigere med hverandre
Nå tenker du sikkert «Yeah right! Hvor dum tror han egentlig at vi er?».

Det er virkelig helt søkt at de mest iherdige islammotstanderne skal slå seg sammen med dem som hevder å representere den eneste sanne Islam. Men de er faktisk likere enn man skulle tro. De er i det minste mer enig med hverandre enn alle oss på midten er med noen av dem.

De låner hverandres argumenter, de bruker samme retorikk, samme hersketeknikker og er like enfoldig og intolerante i sin tankegang – de tillater ikke uenighet – de mener de sitter på den ultimate sannhet og forklarer begge sin manglende oppslutning med at folk egentlig støtter dem, men ikke tør å vise det offentlig.

Et festlig paradoks
Et annet festlig paradoks er jo at Profetens Ummahs tilhengere føler seg undertrykket her i samfunnet. De blir jo arrestert bare for å true med terror, og true privatpersoner på livet og rettferdiggjøre drap på politikere. Hadde de vært i et land med Shari’ah og demonstrert på samme måte hadde de bare forsvunnet. Vips – borte.

Bare ved å kritisere Saudi Arabia på NRK Trygdekontoret, ble jeg kontaktet av ambassaden til Saudi Arabia og advart mot å reise til landet med det første. Da snakker vi undertrykking og mangel på ytringsfrihet.

Høyreradikale klager
Samtidig klager de høyreradikale på at de ikke blir hørt. De føler seg sensurert og mener kultureliten har alliert seg imot dem. Media er selvfølgelig kulturmarxister som gjør dette på oppdrag fra Arbeiderpartiet, ikke fordi tekstene som blir sendt inn ikke holder mål eller kvalifiserer til å komme på trykk.

De gangene som de faktisk slipper til, blir intervjuet og får sine intolerante, hatefulle og fascistiske meninger offentliggjort, da føler de seg misforstått og skjønner ikke hvorfor folk reagerer så negativt.

Islammotstanderne og hevder at de på ingen måte er rasister – de bare ønsker å deportere alle som ikke er villig til å forlate sin tro tilbake der de kom fra. Har alltid lurt på hvor de skal deportere meg. Til Nøtterøy?

Fanget i midten
De høyreekstreme mener at jeg er en landssviker fordi jeg har valgt en annen religion enn den tradisjonelle kristendommen. De ekstreme muslimene mener at jeg er frafallen fordi jeg mener at Islam er en privatsak, støtter demokratiet og mener at den sekulære staten er den mest rettferdige løsningen i et flerkulturelt samfunn.

Profetens Ummah er like troverdige i sin kamp for Islam som NDL og SIAN er i sin kamp for kristendommen. De er omtrent like godt tatt imot også blant majoriteten av de som de hevder å representere.

Hvor mange ganger har vi ikke sett prester stå sammen med oss muslimer mot fremmedhat? Likefremt, hvor ofte har vi ikke sett imamer slå seg sammen med resten av oss i fakkeltog og markeringer mot ekstreme muslimer og misbruk av både religion og friheten vi er så heldig å ha her i landet? Det er ofte. Faktisk nesten hver eneste gang sånt blir arrangert.

På med nisselua
Hva tenker NDL om muslimer som er velintegrerte, godt fungerende i samfunnet og takler uenighet og ulikhet på en helt normal måte? Vi lyver, lurer og bedrar.

Derfor har jeg lansert en liten kampanje på Facebook der jeg legger ut bilde av muslimer med nisselue under tittelen: ”Vi hakke’ trua – men elsker lua”

For, sannheten er ganske enkel, i hvert fall for oss som ikke er blant de som ønsker borgerkrig: De eneste som deler Profetens Ummah sitt syn på islam er NDL og SIAN. De eneste som tror at Norge er slik som SIAN og NDL forsøker å forkynne, er Profetens Ummah.

De er hverandres beste venner – og uten hverandre så hadde hele krigsmaskineriet deres stoppet helt opp. De er jo tross alt mer enig med hverandre enn de er med noen andre her i landet.