Mannen bak Al-i Hagen

0Shares

Ingen og intet har blitt spart på; filosofi, religion, innvandringspolitikk og vårt daglige liv. I denne utgaven avslører vi mannen bak spalten.

Yousef Abu Afifi, som er forfatteren bak spalten forteller til Utrop hvordan han kom på ideen om Al-i Hagen: – Mobbere snakker og argumenterer irrasjonelt. Dette gjelder alt fra bøller på skolen til politikere som Carl I. Hagen. En måte å møte slike argumenter på er å bruke humor og dermed avvæpne, kle av eller tydeliggjøre hva slike personer egentlig mener.

Abu Afifi har fått en rekke reaksjoner på spalten, nesten alle har vært svært positive.

Det var en leser som sa at vedkommende ikke innså alvoret i mobbingen til Carl I Hagen før hun begynte å lese spalten.

– Utfordringen er jo å skrive en spalte som er morsom og samtidig formidle et budskap. Bruk av humor og spissformuleringer for å avdekke samfunnsmyter, fordommer og lignende, og samtidig holde en viss kvalitet; det er en hårfin balansegang, sier han.

Abu Afifi uttrykker seg på mange måter. Han har skrevet artikler og kommentarer i Utrop. Selv om Al-i Hagen blir historie, kommer han til å fortsette med sin diktspalte i Utrop – Det jeg ikke sier med humor og ironi sier jeg med poesi. sier han.

Carl I. Hagen er parkert, og det samme gjelder Al-i Hagen. – Nå er det Sivh Mehnsen som har tatt over. Jeg sender stafettpinnen videre, og ønsker henne lykke til videre, ler Afifi.