Mange av våre utlenlandske ungdommer havner i dårlige miljøer og tror de skal gjøre noe stort. Om du tror at du vil klare å slippe unna med dette så lever du i Disney World, skriver Muhammed Quasim Ali i dette innlegget.
Foto: Leon Espinosa
At i morgen vil noen som står deg nær oppleve å bli ranet, banket. Noen fra din egen familie kan bli rusavhengige. Det slår tilbake, bror. Pengene dine tjent på salg av dop, og ved å ødelegge andres liv, blir heller ikke halal. Så Gjør tauba og snu min bror, skriver Muhammed Quasim Ali.
166Shares
Latest posts by Muhammed Quasim Ali (see all)

Dere veit ikke hvem jeg er, og jeg veit heller ikke hvem dere alle er, men det kommer et punkt i livet der en begynner å se på alle som sine medsøsken. Jeg tror jeg er akkurat der i dag. Mulig det er bare sånn jeg føler det i dag, men InnShaAllah det er en permanent følelse. For det er en fin følelse å ha. Dere er mine brødre enten i tro eller i menneskeheten. Jeg snakker til deg med minoritetsbakgrunn, så sannsynligheten er også stor for at du kommer fra et hjem med muslimsk bakgrunn. Albaner, somalier, araber, pakistaner, kurder, iraker, gambier. Så min bror i troen.

Jeg snakker til deg som kanskje vil bli en Top Boy

Tenk nøye over dette. Mange av dere kommer fra familier med muslimsk bakgrunn. Foreldrene deres, på lik måte som mine foreldre, har jobbet knallhardt for å få endene til å møtes. Fedrene jobber dag og natt. Mødrene våre går på kurs for å lære språket, noen har tatt seg utdannelser og jobber eller er 100% husmødre, som muligens er enda tøffere enn en vanlig 8-16-jobb. Hvorfor gjør de dette? Fordi de vil at deres barn – altså oss – skal få gode liv. Alle ønsker det for sine barn. Men du er ung og skjønner ikke konsekvenser av ting i dag. Jeg forstår deg godt.

Skjønner også godt at det nesten tilrettelegges for at du skal havne der du havner. Dårlige forbilder som samfunnet glorifiserer, serier der kriminelle er forgudet, politikere som er kriminelle, stater som er hyklerske og mer. Tro meg, jeg støtter deg på mange ting. Jeg veit hva du prater om, men akkurat nå så er det du som er den største bidragsyteren til å ødlegge ditt og din families liv.

Mange av våre utlenlandske ungdommer havner i dårlige miljøer og tror de skal gjøre noe stort. Om du tror at du vil klare å slippe unna med dette, så lever du i Disney World min bror. Da har du sett for mye på Netflix, og endt opp med å tro at du er midtpunktet i en serie eller noe.

Ja Bror, du er midtpunktet og hovedperson i din egen film, men ikke la det bli narcos, gudfaren, scarface eller Top boy. Om det er det du ønsker så vit at enden er slik.

Følgende svar fikk jeg fra to brødre som har vært hardcore kriminelle i Oslo. I over to tiår. De rakk å snu, men det kostet dem mye:

1)
Enten blir du ødelagt (narko, pillevrak, eller tar selvmord), i dag tror du at det neppe vil skje deg, men det har skjedd så mange. Selv de som praktiserte «don’t get high on your own supply» endte opp som vrak og er inn og ut av rehab.

2)

Du havner i fengsel ( det skremmer deg sikkert ikke så mye, men tenk på det. Når du kommer ut så er det en ny gjeng som herjer, og du og din gjeng kan være totalt uviktig når dere slipper ut). Du tror meg ikke, men se deg rundt. Snakk med brødre som er i 30- eller 40-årene, de veit. Nesten alle fra kullet mitt har mistet en eller flere venner og bekjente opp gjennom årene. Jeg kan gi deg flere eksempler. Fra både nå i det siste og opp igjennom historien.

3)

Om du lykkes maks med å selge dop, og blir, la oss si en top top boy, så vil du ende opp paranoid og ensom. En etter en vil alle forlate deg. Og du vil kun ha personer med egeninteresser rundt deg igjen. Lojaliteten alle gangstere snakker om er ofte bare store, store ord.

Jeg tror på «karma» (den muslimske versjonen av dette) som er. «Gjør godt og godt vil skje deg, InnShaAllah! Gjør dårlig og dårlig vil skje deg»

Mulig du selger dop, er involvert i bråk eller raner folk osv. Men ikke glem:

At i morgen vil noen som står deg nær oppleve det å bli ranet, banket. Noen fra din egen familie kan bli rusavhengige osv. Det slår tilbake, bror. Pengene dine tjent på salg av dop, og ved å ødelegge andres liv, blir heller ikke halal. Så Gjør tauba og snu min bror.

Det er da du er en ekte top boy, min bror.