Venstres Abid Raja og partiets leder Trine Skei Grande, to – av helt ulike grunner – respekterte politikere. Og de har unektelig bidratt med et element av god såpeopera i sin tid på avisforsidene. Nå har Skei Grande deklarert at hun er på vei ut av sine verv, parallelt med at Raja møter nevneverdig konkurranse om lederrollen fra Sveinung Rotevatn, Iselin Nybø, Guri Melbye og Ola Elvestuen.

Hvis alt går etter planen, og det må man formode at det ikke gjør, skal ny partileder velges på partiets landsmøte fra 16. til 19. april, og så langt kan man kun spekulere i hva utfallet måtte bli.

I mellomtiden vil mange kanskje kjenne litt på en smule vemod: Trine og Abid – Tuppen og Lillemor, om man vil. Nå blir det ikke mer «Han går ikke an å stole på», ei heller «Vi er som søsken!», for å nevne noe av repertoaret fra de siste årene. Man kan ha sin favoritt, men begge er lette å bli glad i, og det er noe litt sørgelig over at relasjonen muligens er slutt nå.

For, til tross for sporadiske kjærlighetserklæringer, er det vanskelig å forestille seg de to på kanotur sammen etter alt dette. Det blir litt som når det nærmer seg siste episode av siste Friends-sesong. For vi har fulgt dem så lenge nå.