«Nå er det innført forbud mot å dra på hytta, for kommunenes helseressurser er dimensjonert etter kommunebefolkningen, men likevel skal vi fortsette å bruke tiltrengte ressurser på asylsøkere?», spør Rita Karlsen på HRS’ nettsider. –Fremskrittspartiet og deres favorittblogg, HRS, gjør alt for å sette kjepper i hjulene for mennesker i sitt livs største krise.
Foto: AidRefugees
Fremskrittspartiet, parallelt med Human Rights Service (HRS), bruker anledningen til å poengtere viktigheten av at vi nå må redde «våre egne» først. –Det er usselt og egoistisk, skriver Petter Farstad.
1.1K+Shares

Nå må vi redde våre egne først!

Ja, du leste overskriften riktig. Det er noen kalde og kyniske ord, og du gjettet sikkert umiddelbart hvem det er som kan være i stand til å presentere et så usselt budskap som oser av så mye egoisme.

Skjermdump fra HRS sin hjemmeside. 
Foto : Skjemdump

Setter kjepper i hjulene for mennesker i en enorm krise

Det er blitt fremmet en del uttalelser om at grensene nå må stenges og at det nå er ekstra viktig at Norge ikke kaster bort penger på å hjelpe flyktninger, men heller konsentrerer seg om såkalte egne borgere. Det er ikke overraskende at det er FrP og HRS som har vært på banen igjen med sitt fremmedfiendtlige og farlige tankegods.

En hel verden står overfor en trussel vi ikke aner følgene av. Folk flest har skjønt at i en slik situasjon er det dugnadsånd som gjelder og at folk må stå samlet. Men for Fremskrittspartiet og deres favorittblogg HRS forholder hverdagen seg noe annerledes. Her er det skruppelløse mennesker som går all-in for å sette kjepper i hjulene for mennesker i sitt livs største krise.

Velkjent Frp-sentiment

Når den globale krisen rammer er det de som ikke har noe alternativ som rammes. Situasjonen for millioner av mennesker som lever på flukt fra krig, forfølgelse og nød har blitt verre som følge av pandemien. De som allerede levde på marginen, har fått viruspandemien i tillegg.

Norge rammes først og fremst økonomisk – for flyktninger handler det om liv

Selv i en vanskelig situasjon hvor myndighetene maner til samhold så greier FrP å ekskludere de aller mest sårbare menneskene i samfunnet. Det er forøvrig ikke noe nytt, det er noe FrP alltid har gjort. Arven etter grunnleggeren av FrP lever i beste velgående. Han uttalte blant annet: «Stopp blandede ekteskap«, «Hver nasjon en rase», «Ingen u-hjelp til de sorte».

Denne pandemien rammer også Norge. Men Norge rammes først og fremst økonomisk. For flyktninger handler det om liv. Er det virkelig slik at vi skal la mennesker dø, med den enkle begrunnelsen at vi ikke kunne ta oss råd til å hjelpe? Er det et Norge å være stolt av?