Å studere historien, og gjøre bruk av den i utviklingsprosessen, det vil si å bruke den til å finne måter å forlate den.
Foto: Privat
Slik mennesker formes av både gode og mindre lystige opplevelser, formes også samfunnet av både godt og vondt. Samfunnet må gi plass til å bevare alle fasetter av menneskelivet, skriver Farooq Isam.
398Shares

Jeg er veldig interessert i statuer fordi jeg har dårlige minner knyttet til dem. ISIS ødela gamle statuer som dateres tusenvis av år tilbake, bare fordi de ikke likte ideen bak skulpturen, og fordi den ikke støttet deres ideologier.

Kontrastene som former menneskene

Selv har jeg tatt både gode og dårlige valg gjennom utviklingen av min bevissthet.

Både de gode og de mindre gode valgene jeg har tatt har bidratt til å gjøre meg til den jeg er, og jeg har også hatt godt av de dårlige opplevelsene som jeg har levd gjennom. Alle disse opplevelsene blir bevart i album i form av bilder og minner. Dette er livets gang.

Menneskenes kontraster reflekteres i samfunnets kontraster

Samfunn har også utviklet seg som et resultat av harde og skremmende opplevelser, der millioner av mennesker har omkommet.

Menneskeheten betalte, og betaler fortsatt en veldig kostbar pris for utviklingen.

Å respektere historien betyr ikke at vi gir tilslutning til dens tragedier

På samme måte som jeg har bevart minnene mine historier, bevarer alle samfunn også sin historie i gater, museer, og historiejournaler. Historien må respekteres med alle sine tildragelser, fordi den rommer menneskelige opplevelser, og er i en tilstand som akkumulereres kontinuerlig.

Å respektere historien betyr ikke at vi gir tilslutning til dens tragedier. Å studere den, og gjøre bruk av den i utviklingsprosessen, det vil si å bruke den til å finne måter å forlate den.

Dagens virkelighet er forskjellig fra fortiden og kunnskapen og verktøyene vi besitter er forskjellige fra fortiden.

Vi kan ikke endre historien basert på det vi vet i dag, det er viktigere at historien ble skapt av mennesker. Noen velger å sitere enkelthendelser i historien, og se bort fra resten.

Les og forstå historien fra alle sider. Uten denne fortiden ville vi ikke ha klart å komme dit vi er i dag.