– Det er ikke rart at det genereres hat mot politiet når uansvarlige ledere konstruerer dette hatet ved å skyve alt ansvar på politiet, skriver Shakeel Rehman.
Foto: Pixabay
Antirasister og antifascister ytterst på venstresiden gir næring til vold og demoniserer politiet. Det skaper et giftig miljø, skriver Shakeel Rehman.
381Shares

Svaret til meg i Utrop den 30.08 fra bystyremedlemmer i Oslo Rødt, Sofia Rana og Siavash Mobasheri, på min tekst i Politiforum den 19.08., viser tydelig at det er en inkompetanse innen kunnskap om demokrati og ytringsfrihet. 

«I ytringsfrihetens navn får Thorsen og hans meningsfeller igjen og igjen politibeskyttelse for å spre hatet sitt», skrev Siavash Mobasheri og Sofia Rana i Utrop den 30. august.
Foto : Faksimile, Utrop 30.08.2020. 

Uansvarlig av Rødt og OMR

Disse tilhører et ytre venstre som promoterer vold gjennom at flere i dette miljøet har rettferdiggjort vold ved å vise til at SIAN fortjener det på grunn av sin fascisme. Sofia Rana selv postet «ingen rasister i våre gater», noen timer etter at det ble kjent at SIAN-lederen ble slått ned i Bergen, istedenfor å gå frem og ta avstand fra vold. Hun bagatelliserte videre på Facebook: «Jeg synes SIAN sine ytringer, og at politiet forsøker å hindre motdemonstrasjoner, tar fra folk fløyter så de ikke kan overdøve og bruker tåregass på barn, er verre enn at Lars fikk en på tygga. Uten at jeg støtter at han fikk det».

Dette med å skylde på politiet har de kopiert ordrett fra de anonyme og voldelige motarrangørene «Oslo mot Rasisme (OMR)», noe som viser at Rødt Oslo vet hvem de er, og har et samarbeid med dem. Det ser vi av uttalelsene i etterkant av hendelsen. Å stemple politiet for at de «bruker tåregass på barn» er en demonisering som skaper ytterligere sinne og vold mot politiet, istedenfor å ta selvkritikk på at OMR og Rødt var med på å hisse opp de samme unge til å tro at det er greit å kaste steiner på politiet fordi «de beskytter rasister.»

Både OMR og Rødt Oslo opptrer uansvarlig, samtidig som kunnskapen om Norges lover er svak. Dette forplanter seg nedover i deler av den muslimske befolkningen når ledere med definisjonsmakt i miljøet feilinformerer dem om hva ytringsfrihet og demokrati innebærer. De skriver :

«Synd at ingen av de mer enn 60 politibetjentene hadde som oppgave å verne om straffelovens § 185, som også kalles rasismeparagrafen.»

De sager over grenen de selv sitter på ved å feilinformere om politiets rolle, for politiet skal ikke beskytte grunnlovens § 185, men § 100 og § 101 om ytringsfrihet. Og den samme ytringsfriheten kommer muslimer til gode fordi ingen ytringsfrihet er lik ingen islam i Norge. Hadde de heller gått ut og informert de unge om politiets rolle, hadde vi muligens fått forebygget volden. 

Bidrar til å forsterke fiendebilde av politiet

Men å forebygge vold var aldri på agendaen, noe som ble dokumentert ved at antirasistene selv angrep politiet på Furuset og i sentrum. Rana og Mobasheri demoniserer politiet ytterligere ved å skrive:

Å stemple politiet for at de «bruker tåregass på barn» er en demonisering som skaper ytterligere sinne og vold mot politiet

«Synd var det også at politiet bare brydde seg om ytringsfriheten til de som var kommet til Furuset for å plage lokalbefolkninga. Før demonstrasjonen var i gang ransaket politiet antirasister og tok fra dem megafoner og rytmeinstrumenter folk hadde tatt med for å organisere og bidra til støydemoen.» Dette viser igjen at selv ledere ikke kjenner til hva politiets rolle er og hva ytringsfrihet handler om, samt hvorfor politiet tok fra dem megafoner.

Og fiendebildet av politiet forsterkes ytterligere når de skriver : «Vi mener Oslo-politiet ikke kan møte opp kun med utgangspunktet at folka i den ene demonstrasjonen er deres fiender og at folka i den andre demonstrasjonen trenger beskyttelse fra disse.» (…) «Barn har også ytringsfrihet som har lovens beskyttelse, men i stedet for et klapp på skuldra for deres engasjement blei de møtt med tåregass.» 

Det er altså ikke rart at det genereres hat mot politiet når uansvarlige ledere konstruerer dette hatet ved å skyve alt ansvar på politiet ved regelrett å lyve. Dette med å demonisere politiet for å «gasse barn» er direkte stygt, og noe redaktør i Radikal Portal og styremedlem i Rødt Oslo, Joakim Møllersen, har gjentatt kontinuerlig i to uker nå uten å ta selvkritikk på at de selv skapte en hatatmosfære, hvor de fikk med både unge og voksne til å bedrive kriminelle handlinger. Det var aldri planlagt noe forebyggende mot volden som kunne komme under motdemoene. Vaktene på Furuset og arrangørene bak sto bare  og så på etter at de hadde skapt et massehysteri som resulterte i vold. 

Et giftig miljø

Sofia Rana har pakistansk-norsk bakgrunn og vet godt hvor fanatisk deler av det religiøse miljøet er mot blasfemi, og at vi har fått små dødskulter i Norge på grunn av hatet mot blasfemikere. Til tross for dette, er Sofia Rana med på å arrangere eller oppfordre til disse motdemoene, når hun vet at fanatiske religiøse også vil finne veien dit. Dette er uansvarlig, og kan, i verste fall, ende med drap på et SIAN-medlem med en muslim som drapsmann. Dette prøver vi i SSI (Senter for Sekulær Integrering) å forebygge. Derfor reagerer jeg på dette som antidemokratisk.

Resultatet er at i dette miljøet rundt Rødt Oslo og Sofia Rana blir vi liberale, antivoldelige antirasister med minoritetsbakgrunn stemplet som «husnegre», «forrædere», «slikker nazistøvler» «sinnsforvirret», «like islamhatende som SIAN» og «selvhatere» når vi sier ifra. 

Min egen organisasjon, SSI, kommer til å ha markeringer utenfor den pakistanske ambassaden mot de mange utenomrettslige drapene på blasfemikere i Pakistan i det siste, men ingen pakistansk-norske politikere, inkludert Sofia Rana, har gitt noe respons. Å jobbe mot egen ekstremisme er ikke på dagsorden fordi det letteste er å peke på ytre fiender. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.

Utrop har i dag, 9. september, gjort justeringer i denne teksten, da vi vurderer at det ble ytret udokumenterte påstander om Sofia Rana. Vi beklager med dette til Rana.