Frihet gir oss styrke til å håndtere livene våre, skriver Kimiya Sajjadi.
Foto: Amnesty International
Ekte kjærlighet er fri. For det er friheten som styrker oss til å bli kloke og oppegående individer, skriver Kimiya Sajjadi i dette innlegget.
217Shares

Den dagen jeg ble født hadde du to muligheter. Du kunne enten holde rundt meg, for å beskytte meg mot farene i verden, eller så kunne du la meg møte dem. Takk for at du valgte det siste. 

Jeg føler at den dagen jeg ble født, holdt du meg fast i din neve. Det var det mest komfortable for deg. Å holde tett rundt meg. Da var du sikker på at ingenting vondt kunne skje.

Likevel, elsket du meg for mye til å velge det mest komfortable for deg. Du valgte det beste for meg. Du åpnet opp. Med tiden lot du meg kjenne på sorg, smerte, angst, frykt, sinne og hat. Du var der heldigvis for å ta meg imot hvis belastningen ble for stor. Det ble den noen ganger. 

Men for hver gang jeg falt, lærte jeg å bli mer stødig. Jeg lærte hva jeg skulle gjøre for å ikke falle neste gang. 

Men for hver gang jeg falt, lærte jeg å bli mer stødig

Hvordan klarte du det? Klarte å se meg gå gjennom all den smerten? Jeg tenker ofte at hvis jeg var deg, ville jeg gjemt jentene mine fra alle farene i verden. Du var smartere enn jeg trodde. Du visste at med tiden vile dine hender bli slitne. En dag kunne du ikke være sterk nok lenger til å holde rundt meg. Tenk om du plutselig skulle åpnet nevene etter 20 eller 30 år. Da hadde jeg vært i fritt fall. Hvor skummelt hadde ikke det vært!

Nå skjønner jeg hvorfor du gjorde det. Hvorfor du aksepterte den smerten. Du visste det ville gi meg det beste livet langsiktig. Nå vet jeg alltid hvordan jeg skal komme meg på beina. Jeg føler jeg kan mestre alt. Takle alt. Tåle alt. 

Ekte kjærlighet er fri. For det er friheten som styrker oss til å bli kloke og oppegående individer. Og det å være et klokt og oppegående menneske, gjør deg til en bedre partner, forelder, venn og samfunnsborger. Er ikke det den drømmen vi alle bør ha for de vi er glade i? 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.