Viser du at du er stolt av den du er, utstråler du en trygghet som virker tillitsvekkende på andre, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Canadian v.
Starter du med en grunnleggende stolthet over den du er, har du gode sjanser i næringslivet, skriver Kimiya Sajjadi i dette innlegget. 
Kimiya Sajjadi

Podcasten Mitt mangfoldsavtrykk tar for seg karrierereisen til mennesker med en mangfoldig sammensatt bakgrunn. Gjennom deres erfaringer deler de råd med unge om hvordan de best lykkes lykkes, samt hjelper næringslivet med ideer til hvordan de kan rekruttere og beholde mangfold på arbeidsplassen. Podcasten er lansert av Big Enough Global og vår samarbeidspartner i Norge.

Det er ingen hemmelighet at mennesker med lhbt-bakgrunn, funksjonsnedsettelser, flerkulturell bakgrunn og kvinner blir diskriminert i møte med arbeidslivet. Statistikken og historiene er vonde. Men det betyr ikke at løpet er kjørt, for vi ser at det er mange som har lykkes. Hva er hemmeligheten? 

Å være stolt av den du er

I podcasten Mitt mangfoldsavtrykk har vi i Big Enough Global samtaler med mennesker med mangfoldsbakgrunn som har oppnådd sine karrieredrømmer. Åpent og ærlig deler gjestene sin karriereise, og historiene om hvordan de er kommet dit de er i dag. 

Det jeg som podcasthost opplever som veldig spennende er at jeg oppdaget et fenomen som gikk igjen hos alle gjestene; de måtte bli stolt av den de var for å komme dit de er. 

Trygghet smitter

Hvorfor er det slik at det å være stolt over den man er hjelper med å lykkes? Gjestene har ulike perspektiver på spørsmålet, men det er spesielt to ting jeg ønsker å trekke frem.   

Når du sier ifra om dine grenser er det lettere å forholde seg til deg, og frykten forsvinner. 

For det første vil det å være stolt av den du er bidra til at andre både stoler på deg og respekterer deg mer. Jeg tror dette handler om at det å være trygg på seg selv utstråler en slags sikkerhet. Dette er viktige egenskaper for arbeidsgiver og har derfor mye å si. 

For det andre vil det å være stolt av den du er bidra til at du har tryggheten til å si fra når noe ikke er greit, eller kan bli bedre. Dette er essensielt for at du skal kunne trives og for at det blir lettere for arbeidsgiver å forholde seg til deg. Som mangfoldskonsulent møter jeg ofte ledere som er redde for å tråkke feil, og denne frykten kan være det som gjør at man velger det som er likt seg selv. Når du sier ifra om dine grenser er det lettere å forholde seg til deg, og frykten forsvinner. 

Ta kontrollen der du kan

Næringslivet har en lang vei å gå i arbeidet med å rekruttere og beholde mangfold. Dette er et ansvar de må ta, og tar. Når jeg tar opp hva vi med mangfoldsbakgrunn kan gjøre for å lykkes er det ikke for å legge alt ansvaret på oss, men for å inspirere deg til å ta kontroll over det du har kontroll over. 

Vi håper du har lyst til å følge med videre på podcasten Mitt mangfoldsavtrykk – for å få enda flere innspill rundt hvordan du med mangfoldsbakgrunn kan lykkes i næringslivet.

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.