Tommelen opp for det mangfoldig sammensatte samfunnet, skriver artikkelforfatteren.
Foto: ACS
Vi må løfte frem de som skiller seg ut – og støtte deres styrke til å være seg selv, skriver Malin Ali i dette innlegget. 
79Shares

I Dagbladet kan vi den 16. september lese om Lena som har 24 tatoveringer og 19 piercinger på kroppen. Ei dame som liker å skille seg ut, men valgene hennes har ført til mye hets. 

De destruktive kommentarene

Det er trist at noen mennesker er nedlatende mot andre, og rettferdiggjør dette ved å referere til uskrevne normer og regler som er satt for hvordan ting skal være. For det er fint at noen skiller seg ut og ikke er som «alle» andre. 

Alle har ulike meninger, erfaringer og ståsteder, og det må respekteres. Jeg kan ikke forstå behovet mange har for å rope høyt om hva de mener er «stygt» eller «lite pent». Når vi bemerker til andre at noe er fint, gir det glede. Det kommer ingenting positivt ut av det motsatte. Har man ikke noe fint å si, kan man holde meningene sine for seg selv. 

De som tør å skille seg ut

Jeg heier på mangfold, og at alle skal få velge selv hvordan de vil se ut, kle seg og pynte seg selv og sin egen kropp. Selv om noen går en annen vei enn den jeg selv ville valgt, mener jeg at det ikke finnes noe finere enn mennesker som tør å være seg selv. 

Jeg heier på mangfold, og at alle skal få velge selv hvordan de vil se ut, kle seg og pynte seg selv og sin egen kropp.

Det er mennesket bak tatoveringene som er viktig. En tatovert kropp skader ikke andre, derfor er det ikke riktig at noe så enkelt som blekk og smykkepynt i ansiktet skal ha betydning for hvordan andre velger å se et menneske. Dømmer du andre mennesker på et så tynt grunnlag, avslører du bare din egen usikkerhet 

Vi må ta egne valg som er riktige for oss selv, og akseptere at andre gjør sine valg som er riktige for dem. 

Tommel opp for sterke og modige personligheter som tør å skille seg ut og være seg selv. 

Våre leserinnlegg er meningsytringer som gir uttrykk for skribentens holdning. Se her for mer informasjon om hvordan du sender et innlegg til våre debattsider.